Πώς θα αποζημιωθούν οι τουρίστες που φεύγουν από πυρόπληκτες περιοχές

Ζήτημα παραμένει η αποζημίωση των τουριστών που αποχωρούν από τις πυρόπληκτες περιοχές της Ελλάδας. 

Πώς θα αποζημιωθούν οι τουρίστες που φεύγουν από πυρόπληκτες περιοχές

Για το θέμα της αποζημίωσης των χιλιάδων Ελλήνων και ξένων τουριστών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα τουριστικά καταλύματα στα οποία διέμεναν λόγω των πυρκαγιών μίλησε στην ΕΡΤ ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Οικονόμου λέγοντας ότι «τα ζητήματα αυτά καλύπτονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την ασφάλεια αστικής ευθύνης, όπως επίσης και από την ταξιδιωτική ασφάλιση που προσφέρεται στα οργανωμένα πακέτα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» για τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που κατέστρεψαν τουριστικές επιχειρήσεις και απειλούν την τουριστικό περίοδο σε Ρόδο και Κέρκυρα, πρωτίστως, έκανε λόγο για έναν πολύπαθο κλάδο.

«Όλα αυτά τα καλοκαίρια, μία με την πανδημία, μία με φωτιές, δυστυχώς δεν προλαβαίνουμε να σηκώσουμε λίγο κεφάλι» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου οι τουρ οπερέιτορς αποζημιώνονται για τα έξοδα ακύρωσης, σε τέτοιες περιπτώσεις, από τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες. «Ο επαναπατρισμός των τουριστών και η ενδεχόμενη επιστροφή των χρημάτων τους για το ταξίδι που δεν έκαναν ή που διακόπηκε είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη».

Σχολιάζοντας το επίπεδο της ετοιμότητας και της οργάνωσης του κάθε ταξιδιωτικού γραφείου τόνισε ότι εκεί φαίνεται η δυνατότητα και η ετοιμότητα του καθενός.

«Πρέπει να παρατηρήσουμε είναι ότι ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός δούλεψε υπό αντίξοες συνθήκες πάρα πολύ δύσκολα και τα μηνύματα που παίρνουμε από τους ξένους συνεργάτες μας είναι ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτό που είδαν όσον αφορά την οργάνωση, υπό αυτές τις συνθήκες», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Και όπως ανέφερε οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στις πατρίδες τους σχολιάζουν θετικά την ανταπόκριση των ντόπιων και των επίσημων Αρχών τόσο κατά το στάδιο της εκκένωσης όσο και της προσωρινής φιλοξενίας.

Πηγή: ertnews.gr