Φωτιά στην Κάρυστο: Έκκληση δημάρχου για εναέρια μέσα

Έκκληση για εναέρια μέσα έκανε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος.

Φωτιά στην Κάρυστο: Έκκληση δημάρχου για εναέρια μέσα

Έκκληση για εναέρια μέσα έκανε ο δήμαρχος Καρύστου, κ. Λευτέρης Ραβιόλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 24/7 στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ. «Ήταν μία δύσκολη νύχτα. Είχαμε πάνω από 5 μποφόρ. Όλο το βράδυ δώσαμε άνισο αγώνα» ανέφερε.

Ακόμα και τα 20 μέτρα φτάνουν οι φλόγες στα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Κάρυστο και κατά τη διάρκεια της νύχτας η μάχη που έδιναν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές ήταν άνιση.

Τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σε επίκαιρα σημεία προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν βαριά χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες που διατέθηκαν από τους δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η ένταση των ανέμων στην περιοχή είναι αμείωτη και τη νύχτα κλήθηκαν κάτοικοι και παραθεριστές από τρία χωριά να απομακρυνθούν.

Λίγο μετά τις 03:00 ειδοποιήθηκαν, μέσω του 112, οι κάτοικοι σε Λιβάδι και Καστρί να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο, ενώ λίγο μετά τις 06:00 νέο μήνυμα από το 112 καλούσε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Πλατύς Γιαλός να εκκενώσουν προς Κάρυστο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν σταλεί μηνύματα σε άλλα τέσσερα χωριά, προκειμένου οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους με κατεύθυνση και πάλι προς την Κάρυστο.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (23/7) σε τρία διαφορετικά σημεία και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνολικό μέτωπο της πυρκαγιάς ξεπερνά τα επτά χιλιόμετρα.

Πηγή: ertnews.gr