Λέκκας: «Η γέφυρα στην Πάτρα είχε προβλήματα στατικής επάρκειας» (vid)

Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μίλησε στην ΕΡΤ επιβεβαιώνοντας ότι η γέφυρα στην Πάτρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας.

Λέκκας: «Η γέφυρα στην Πάτρα είχε προβλήματα στατικής επάρκειας» (vid)

Σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται στο φως από την κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα, από την οποία ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον τρία έχουν τραυματιστεί.

Πρόκειται για γέφυρα κοντά σε οικισμό Ρομά, στην Περιμετρική Οδό των Πατρών, στο 205ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, στην οποία εκτελούνταν εργασίες, ενώ είχαν παρατηρηθεί προβλήματα στατικής επάρκειας κατά το παρελθόν.

Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, η οποία έχει αναφορές για τουλάχιστον δύο εγκλωβισμένους, ενώ εκφράζονται φόβοι και για περισσότερους. Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα που κατέρρευσε.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μίλησε στην ΕΡΤ επιβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας, κάτι που ήταν γνωστό.

«Η γέφυρα αυτή αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και 15 χρόνια. Υπήρχε διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας και κάπου εκεί στη διαδικασία κατεδάφισης έγινε και το θλιβερό δυστύχημα» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Μιλώντας για την κατάσταση των γεφυρών στη χώρα τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες στον ΟΑΣΠ για να τεθούν οι προδιαγραφές αντισεισμικού ελέγχου των γεφυρών προκειμένου να είναι ασφαλείς. «Μαζί με το τεχνικό επιμελητήριο γίνεται μια προσπάθεια να ελέγξουμε όλες τις γέφυρες» ανέφερε, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στην περιοχή Χάρανδρο, ήταν μια ειδική περίπτωση.

Πηγή: news247.gr