Περιφέρεια Αττικής: Λουκέτο στα πάρκα για αποφυγή εμπρησμού

«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει με ασφάλεια την πιθανότητα πυρκαγιάς σε κάποιο χώρο πρασίνου της Αττικής», αναφέρει για την απόφασή της η Περιφέρεια Αττικής.

Περιφέρεια Αττικής: Λουκέτο στα πάρκα για αποφυγή εμπρησμού

Με το επίπεδο κινδύνου να φτάνει αύριο Κυριακή 23 Ιουλίου ακόμα και το 5, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, η Περιφέρεια Αττικής έχει προχωρήσει στο κλείσιμο των Πάρκων που είναι στην αρμοδιότητας της (Πάρκο Τρίτση, Πεδίον του Άρεως, Αττικό Άλσος και Λόφος Φινόπουλου), και εξηγεί γιατί:

1. Αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες που ακόμα σε περιοχές της Αττικής υπάρχουν μέτωπα φωτιάς, ενώ ήδη έχουν καεί σημαντικές εκτάσεις πρασίνου, οφείλουμε να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού τα πάρκα και τα άλση της Αττικής μας, καθώς αποτελούν κρίσιμους περιβαλλοντικούς χώρους και σημαντικοί «πνεύμονες» πρασίνου για τους πολίτες. Δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο να χάσουμε και άλλο πράσινο

2. Μόλις χθες αναφέρθηκαν στην πυροσβεστική υπηρεσία 300 περιστατικά πρόκλησης φωτιάς από αμέλεια σε όλη την Ελλάδα. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει με ασφάλεια την πιθανότητα πυρκαγιάς σε κάποιο χώρο πρασίνου της Αττικής από αμέλεια.

3. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που οι θερμοκρασίες χτυπάνε «κόκκινο» σε όλη την Αττική οφείλουμε να εντείνουμε όλες τις προληπτικές ενέργειες για την προστασία των πάρκων και των αλσών μας, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η οποιαδήποτε σκόπιμη κακόβουλη ενέργεια η οποία είναι πιθανόν να έχει καταστροφικές συνέπειες.

4. Είναι επιτακτική ανάγκη να μην υπάρχουν επισκέπτες στα Πάρκα, όχι μόνο για να αποφευχθεί η περίπτωση εμπρησμού, όσο κυρίως για να μην κινδυνεύσουν ζωές στην απευκταία περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ παράλληλα να μπορούν άνετα τα πυροσβεστικά συνεργεία να προβούν στην κατάσβεσή της.

Εμείς θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε τη ζωή των πολιτών και δεν ακολουθήσουμε ανεύθυνες πρακτικές και μικροπολιτικές κραυγές, που μόνο στόχο έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων” αναφέρει η Περιφέρεια.

naftemporiki.gr