Καύσωνας: Σε συντριβάνια και χώρους πρασίνου αναζητούν λίγη δροσιά Αθηναίοι και τουρίστες

Τουρίστες και περαστικοί με ομπρέλες για τον ήλιο μπροστά από το συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος

Καύσωνας: Σε συντριβάνια και χώρους πρασίνου αναζητούν λίγη δροσιά Αθηναίοι και τουρίστες

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει κάθε ημέρα και πιο πολύ, τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι τουρίστες αναζητούν μέρη στο κλεινόν άστυ, που μπορούν να τους προσφέρουν μία «ανάσα δροσιάς». Μέρη όπως μπορεί να είναι χώροι πρασίνου, συντριβάνια, κλιματιζόμενοι χώροι.

Σημείο αναφοράς για τους τουρίστες είναι το συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος, στο οποίο κάνουν μία στάση για να δροσιστούν, προτού συνεχίσουν τις βόλτες τους στο ιστορικό κέντρο.

Ωστόσο, να σημειωθεί πως δεν έχουν πρόσβαση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης από τις 12:00 έως τις 17:00, καθώς παραμένει κλειστός για το κοινό, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα θερμικής εξάντλησης.

Οι εναπομείναντες κάτοικοι της Αθήνας σπεύδουν τα Σαββατοκύριακα σε κοντινούς προορισμούς και οπουδήποτε μπορούν να ξεφύγουν από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην πρωτεύουσα, ενώ οι αδειούχοι του Ιουλίου έχουν ήδη φύγει άρον - άρον για τα νησιά.

Παρά τον καύσωνα όμως, οι Εύζωνες παραμένουν ακίνητοι στο έργο τους, με τον αξιωματικό υπηρεσίας της Προεδρικής Φρουράς να τους προσφέρει παγωμένο νερό, σκουπίζοντας τον ιδρώτα από τα πρόσωπά τους.

Τις υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 30 ετών καταγράφουν οι θάλασσες της Μεσογείου

Πολλοί και πολλές είναι εκείνοι που ενώ «καταφεύγουν» στις παραλίες για να δροσιστούν, φτάνοντας στην παραλία συνειδητοποιούν πως η θερμοκρασία της θάλασσας έχει ανέβει σημαντικά.

Σύμφωνα με το forecast weather, η επιφάνεια της θάλασσας στην Μεσόγειο καταγράφει τις υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 30 ετών καταγράφει, καθώς σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος έχει ανέβει έως και 5 βαθμούς πάνω από το μέσο όρο για τα κλιματολογικά δεδομένα της εποχής.

Ο θαλάσσιος καύσωνας που αρχικά παρατηρήθηκε στα δυτικά και κεντρικά τμήματα της Μεσογείου, πλέον αρχίζει να επεκτείνεται και στα ανατολικά.

Πηγή: Cnn.gr