Πυρκαγιές: Μάχη πυροσβεστικών δυνάμεων για να μην φτάσουν οι φλόγες στα διυλιστήρια της Motor Oil

 Ανεξέλεγκτες μαίνονται οι πυρκαγιές σε Μάνδρα και Κορινθία. Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να μην φτάσουν οι φλόγες στα διυλιστήρια της Motor Oil

Πυρκαγιές: Μάχη πυροσβεστικών δυνάμεων για να μην φτάσουν οι φλόγες στα διυλιστήρια της Motor Oil

Δεν έχουν τεθεί, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Μάνδρα και Κoρινθία.

Ολονύχτια και μάλιστα δύσκολη αναμένεται η μάχη με τις φλόγες των δυνάμεων που επιχειρούν.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στο Λουτράκι, όπου οι εστίες αναζωπυρώθηκαν και το μέτωπο εκτείνεται σε μεγάλη ακτίνα, περνώντας μέσα από τους οικισμούς Καλλιθέα, Πανόραμα και Άγιο Χαράλαμπο.

Στα διυλιστήρια έχει «κρατηθεί» το μέτωπο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε απόσταση πάνω από 1 χιλιόμετρο από τις εγκαταστάσεις.

Η προσπάθεια θα επικεντρωθεί εκεί όλο το βράδυ ώστε να μην δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Νωρίτερα στην περιοχή είχαν επιχειρήσει δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη Canadair.

Στην Μάνδρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πυκνή βλάστηση, η ξηρασία και οι έντονοι άνεμοι, στέκονται εμπόδιο στις συνεχείς προσπάθειες των πυροσβεστών να κατασβέσουν την φωτιά.

Το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί στον οικισμό Αγία Σωτήρα όπου καίει πυκνό δάσος. Το σημείο είναι δύσκολο, ενώ με το πρώτο σκοτάδι σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Είχε νωρίτερα δοθεί εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Νεα Ζωή, Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι, Πανόραμα και Πουρνάρια καθώς η πύρινη λαίλαπα κινήθηκε από το μεσημέρι προς τα δυτικά.

Λίγο πιο μακριά, ένα μεγάλο μέτωπο εκτείνεται σε μήκος 11 χλμ και φθάνει στον Λουτρόπυργο, δυτικά της Ελευσίνας, ορατό από το Καραούλι Μάνδρας, το οποίο έχει τεθεί σε επιφυλακή.Πρόκειται για ακόμα ένα δύσκολο σημείο, στο οποίο δεν μπορούν να φθάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Έτσι, η φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο καίει ανεξέλεγχτη και οδεύει προς ακόμα έναν οικισμό.