Φωτιά στο Λουτράκι: Στις φλόγες τα σπίτια - Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στο Λουτράκι στην Κόρινθο καίει πλέον τα σπίτια των πολιτών, ενώ στις εκκενώσεις συνεισφέρει και ο Στρατός.

Φωτιά στο Λουτράκι: Στις φλόγες τα σπίτια - Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας στο Λουτράκι.

Ένα νέο μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος, ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι Ίσθμια, Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Η πυρκαγιά καίει πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των περιοχών Καλλιθέα, Πευκιάς και Ειρήνη.

Στις φλόγες σπίτια, επιχειρούν και δυνάμεις του Στρατού

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, η αλλαγή της φοράς των ανέμων οδήγησε την φωτιά του Λουτρακίου προς το Καλαμάκι και την περιοχή γύρω από τα διόδια. Αργά το απόγευμα της Δευτέρας επιχειρήθηκαν και απεγκλωβισμοί από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Στρατού.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις όπου φιλοξενούνται 800 παιδιά. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης.

Στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά προς Άγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας υλικές ζημιές. Οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Πηγή: CNN.gr