Φωτιά στον Νέο Κουβαρά - Εκκενώθηκε ο οικισμός Πέτα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στον Νέο Κουβαρά κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Φωτιά στον Νέο Κουβαρά - Εκκενώθηκε ο οικισμός Πέτα

Πριν από λίγο εκκενώθηκε ο οικισμός Πέτα, όπως δήλωσε στο CNN Greece, ο δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης. Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχή, ενώ επί τόπου έχουν σπεύσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «πυκνός καπνός έχει πνίξει την περιοχή», δημιουργώντας ασφυκτικό κλίμα, ενώ, όπως προσθέτει ο ίδιος «ο άνεμος είναι πολύ δυνατός».

«Η φωτιά έχει ξεφύγει – Καίει δασική έκταση»

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά «Το μέτωπο είναι μεγάλο. Η φωτιά έχει προσπεράσει τα σπίτια και πάει νότια». Το μέτωπο της φωτιάς αγγίζει σε έκταση το 1,5 χλμ., πέρασε από τα σπίτια και καίει χορτολιβαδική και δασική έκταση, πρόσθεσε ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Τέλος, κατέληξε ότι η περιοχή είναι δύσβατη ενώ το ευχάριστο είναι ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια προς το παρόν, τονίζοντας ωστόσο ότι «η φωτιά έχει ξεφύγει και είναι μεγάλη».

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με την Πυροσβεστική να σπεύδει άμεσα στο σημείο ενώ στην κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, στην περιοχή βρίσκονται ήδη 20 οχήματα με 55 Πυροσβέστες, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Η φωτιά καίει ξερά χόρτα σε χαμηλή βλάστηση και μέχρι στιγμής (13:20) δεν απειλεί, σπίτια. Ωστόσο, οι πολύ ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ, προκαλεί ανησυχία στο Πυροσβεστικό Σώμα που - ανάλογα με την εξέλιξη - αναμένεται να αυξήσει τις δυνάμεις του στον Κουβαρά.



Πηγή: cnn.gr