Στο έλεος του καύσωνα η Ισπανία - Η θερμοκρασία εδάφους ξεπέρασε τους 60 βαθμούς Κελσίου!

Τρομακτικές οι συνθήκες καύσωνα που βιώνει για ακόμη ένα καλοκαίρι η Ισπανία καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η θερμοκρασία εδάφους σε ορισμένες περιοχές ξεπέρασε τους 60 βαθμούς Κελσίου.

Στο έλεος του καύσωνα η Ισπανία - Η θερμοκρασία εδάφους ξεπέρασε τους 60 βαθμούς Κελσίου!

Ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια βιώνει η Ευρώπη, όπου σε αρκετές χώρες -μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα- σημειώνονται ιδιαίτερα αυξημένες θερμοκρασίες.

Τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τον καύσωνα "Κλέων", στην Ισπανία η κατάσταση φαίνεται να είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Κι αυτό επιβεβαιώνεται από τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, σύμφωνα με τα οποία, η θερμοκρασία του εδάφους σε ορισμένες περιοχές ξεπέρασε τους 60 βαθμούς Κελσίου.

Η Ισπανία δεν είναι η μοναδική μεσογειακή χώρα που πλήττεται από το κύμα καύσωνα. Στην Ιταλία ο καύσωνας Κέρβερος αναμένεται να εκτοξεύσει τον υδράργυρο στους 48,8 βαθμούς Κελσίου.

Την περασμένη Τρίτη, ένας άνδρας κατέρρευσε και στη συνέχεια πέθανε στη βόρεια Ιταλία. Τα ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι πρόκειται για έναν 44χρονο εργάτης, ο οποίος ζωγράφιζε γραμμές διάβασης στην πόλη Lodi, κοντά στο Μιλάνο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου αργότερα πέθανε.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω κύμα καύσωνα προβλέπεται να διαρκέσει σε όλη τη Μεσόγειο για περίπου δύο εβδομάδες.

πηγή: News247