ΣΥΡΙΖΑ: Ανακηρύσσονται οι υποψήφιοι πρόεδροι - Πότε θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος

Ξεκινά το Σάββατο (15/7) η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακηρύσσονται οι υποψήφιοι πρόεδροι - Πότε θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος

Ξεκινά το Σάββατο η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε γενικές γραμμές, οι αποφάσεις της πιέζονται από τον πολιτικό χρόνο, καθώς πρέπει να καταλήξουν σε μία στρατηγική με την οποία να μπορούν να ανταποκριθούν στην ΔΕΘ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το όργανο καλείται να εγκρίνει το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή της νέας ηγεσίας. Η πρόταση που θα υποβάλλει η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, προβλέπει την διενέργεια Διαρκούς Συνεδρίου εντός του Αυγούστου και την εκλογή του προέδρού στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου προκειμένου να μπορεί να εκπροσωπήσει το κόμμα στην ΔΕΘ.

Πότε θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος

Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση να κατατεθούν προτάσεις στην Κεντρική Επιτροπή, οι οποίες να προτείνουν την αναβολή των διαδικασιών για το φθινόπωρο. Σχετικές θέσεις έχει εκφράσει, ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ενώ υπέρ της χρονικής μεταφοράς έχει ταχθεί ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Παππάς έχει καταθέσει στα όργανα μία συμβιβαστική πρόταση, ζητώντας να πραγματοποιηθεί η εκλογή του αρχηγού στο τέλος Σεπτεμβρίου. Στην περίπτωση που τεθούν τέτοιου είδους ζητήματα η Κ.Ε θα κληθεί να τα επιλύσει μέσω – αντικειμενικά- κρίσιμων ψηφοφοριών.

Στο ζήτημα αυτό πάντως αναφέρθηκε χθες με σαφήνεια σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος τονίζοντας πως στην συνεδρίαση της Κ.Ε πρέπει «να κλείσει το ζήτημα του οδικού χάρτη». Τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης της πρότασης της Πολιτικής Γραμματείας τονίζοντας πως «πρέπει να σέβεσαι τον πολιτικό χρόνο» καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει την πολυτέλεια να μην εκπροσωπηθεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης » αφού «είναι η έναρξη πολιτικά της χρονιάς που θεωρώ ότι δεν πρέπει να χαθεί»

Ανακηρύσσονται οι υποψήφιοι πρόεδροι

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένεται να ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Νίκος Παππάς αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, ενώ εκεί θα γίνει ξεκάθαρο αν θα υπάρξουν άλλες υποψηφιότητες και αν θα κατέβει ο Παύλος Πολάκης.

Ακόμη, σήμερα στις 2 το μεσημέρι, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναμένεται να ανακοινώσει την δική του υποψηφιότητα. Ο ίδιος αναμένεται να παρουσιάσει την δική του πολιτική πλατφόρμα.

Ήδη για την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου έχουν δηλώσει στήριξη οι Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης. Υπέρ της υποψηφιότητάς της έχει ταχθεί η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, όπως και η Μαριλένα Κοπά καθώς και ο βουλευτής Αττικής, Γιώργος Καραμέρος. Μάλιστα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν και άλλες δηλώσεις στήριξης κάποιες από τις οποίες θα θεωρηθούν «έκπληξη».

Πηγή: in.gr