Δικηγόρος οικογένειας Άλκη Καμπανού: «Θα κάτσουν μέσα μέχρι το 2047»

Για τις ποινές που επιβλήθηκαν στους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Δικηγόρος οικογένειας Άλκη Καμπανού: «Θα κάτσουν μέσα μέχρι το 2047»

Στο «Μετρόπολις» μίλησε ο Γιάννης Πουρτσίδης, δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού μετά την ανακοίνωση των ποινών για τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του άτυχου νέου.

Μάλιστα χαρακτήρισε αυστηρές αλλά και απόλυτα δίκαιες τις ποινές για τη δολοφονία του 19χρονου, υπογραμμίζοντας ότι ουδέποτε έδειξαν σημάδια να έχουν μετανιώσει για την πράξη τους.

Προχώρησε δε, στην εκτίμησή ότι οι 12 εάν ήταν ακόμη εκτός φυλακής τότε θα είχαν κάνει «και πάλι το ίδιο».

«Οι ποινές είναι πάρα πολύ αυστηρές αλλά απόλυτα δίκαιες με βάση το έγκλημα όπου διαπράχθηκε. Πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος πως ο ποινικός κώδικας επιβάλλει μια ποινή, ανάλογα με το έγκλημα. Όταν οι κατηγορούμενοι που έχουν δεχθεί ισόβια κάθειρξη, έχουν πάρει και επιπλέον ποινές τότε ο καταδικασθέντας είναι υποχρεωμένος να κάτσει για 25 χρόνια στη φυλακή. Θα κάτσουν δηλαδή μέσα μέσα μέχρι το 2047», ανέφερε ο Γιάννης Πουρτσίδης ο οποίος συνέχισε:

«Χωρίς τις επιπλέον ποινές είναι 18 έτη χωρίς τα εκτιτέα. Τα μεροκάματα και οι διπλές ήμερες είναι ενεργητικοί τρόποι αλλά δεν λαμβάνονται στη περίπτωση της ισόβιας κάθειρξης. Όταν έχουν άλλες ποινές που υπερβαίνουν τα 20 έτη, στη προκειμένη εκτιτέα είναι τα 20. Θα κάτσει φυλακή για 20 χρόνια. Η διαφορά είναι ότι μπορεί να βγει αν εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, δηλαδή στα 14 χρόνια», τόνισε και συνέχισε σχολιάζοντας το γεγονός ότι ποτέ οι καταδικασθέντες δεν έδειξαν να έχουν μετανιώσει για την πράξη τους…

«Ούτε δευτερόλεπτο και ούτε στο ελάχιστο δεν μετάνιωσαν. Μπορώ να διακρίνω ποιος μετανοεί πραγματικά. Το έκρινε και η εισαγγελέας αυτό. Αν αυτοί ήταν τώρα έξω, σε πολύ σύντομο διάστημα θα ξαναέκαναν το ίδιο», κατέληξε.