Δολοφονία Κουβανής τρανς: Μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα (pics)

Εκατοντάδες διαδηλωτές βρέθηκαν μπροστά στη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την άγρια δολοφονία της τρανς γυναίκας Άννας. Καλούν την Πολιτεία να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Δολοφονία Κουβανής τρανς: Μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα (pics)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Σύνταγμα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία της τρανς γυναίκας Άννας, η οποία βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της με πολλαπλά πλήγματα.

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν από τα χείλη εκατοντάδων διαδηλωτών και ήταν αποτυπωμένα σε πανό, ήταν «Οι τρανς ζωές έχουν αξία», «Η Άννα ζει, τσακίστε τους ναζί» και «Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει στον δρόμο στη δουλειά ποτέ καμία μόνη».

Μάλιστα, σχημάτισαν το όνομα της Άννας με κεριά. Παρούσα ήταν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε ανακοίνωση εξέδωσαν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις την Τρίτη έκαναν λόγο για «επιθέσεις μίσους» και κάλεσαν την Πολιτεία να λάβει άμεσα και αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, και ιδιαίτερα των τρανς προσώπων και των προσώπων που εργάζονται στο σεξ.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί -η ηγεσία των οποίων ρίχνει την ευθύνη για το misgendering στα ΜΜΕ- εντόπισαν στο διαμέρισμα της Άννας πολλά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, τα οποία εξετάζονται.

Ποια ήταν η άτυχη Κουβανή

Η Άννα είχε καταγωγή από την Κούβα, όπου είχε μια δύσκολη ζωή. Η ίδια δεχόταν βία και διακρίσεις για την ταυτότητα φύλου της και πάλευε για την επιβίωση για χρόνια.

Η Άννα αποφάσισε πριν περίπου τέσσερα χρόνια να μεταναστεύσει στην Ελλάδα, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον.

Η ίδια λάτρευε τον χορό από παιδί και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο γνωστό κλαμπ Koukles, όπου χόρευε και έκανε drag show. Εκεί δημιούργησε μια νέα οικογένεια, δίπλα σε άτομα που τη στήριζαν και την αποδεχόντουσαν.

Στη δολοφονία της αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η πρώτη ενημέρωση που προέκυψε από πληροφορίες της ΕΛΑΣ, έκανε λόγο για εντοπισμό "νεκρού άνδρα", κάτι που δεν υφίσταται βάσει του νόμου που κατοχυρώνει την ταυτότητα φύλου.

Πηγή: news247.gr