Γιοχάνεσμπουργκ: Χιόνισε για πρώτη φορά ύστερα από 11 χρόνια

Για πρώτη φορά ύστερα από 11 χρόνια χιόνισε στο Γιοχάνεσμπουργκ με τους κατοίκους να μην μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για το πρωτόγνωρο θέαμα.

Γιοχάνεσμπουργκ: Χιόνισε για πρώτη φορά ύστερα από 11 χρόνια

Οι κάτοικοι της μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Αφρικής, παρά το κρύο ενθουσιάστηκαν την περασμένη Δευτέρα όταν είδαν γύρω τους τα πάντα χιονισμένα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής εξέδωσε προειδοποιήσεις λόγω του κρύου μετώπου που έπληξε την επαρχία Γκαουτένγκ, η οποία περιλαμβάνει το Γιοχάνεσμπουργκ και την πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής, Πρετόρια.

Χιόνι έπεσε επίσης, τη Δευτέρα και στη ζώνη παραγωγής άνθρακα στην επαρχία Μπουμαλάνγκα, όπου βρίσκονται πολλοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ενώ μέρη της Νότιας Αφρικής δέχονται τακτικά χιόνι στους χειμερινούς μήνες του νότιου ημισφαιρίου από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, το Γιοχάνεσμπουργκ είχε χιόνι για τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2012

Μια φορά στα 10 χρόνια

Όπως μεταδίδει ο Guardian, στο Γιοχάνεσμπουργκ πέφτει χιόνι μία φορά κάθε πέντε χρόνια κατά μέσο όρο, με τις σοβαρές χιονοπτώσεις σαν αυτές που παρατηρήθηκαν να σημειώνονται μία φορά κάθε 10 έως 20 χρόνια.

Πηγή: cnn.gr