Κίνα: Τρία παιδιά και τρεις ενήλικοι oι νεκροί σε νηπιαγωγείο από το μαχαίρι του 25χρονου

Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο στη νοτιοανατολική επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, δήλωσε η κινεζική αστυνομία στο BBC.

Κίνα: Τρία παιδιά και τρεις ενήλικοι oι νεκροί σε νηπιαγωγείο από το μαχαίρι του 25χρονου

Η αστυνομία της Κίνας μάλιστα ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 25χρονο που φέρει το επώνυμο Wu και διερευνά τα αίτια της επίθεσης.

Δεν έχουν προκύψει ακόμη λεπτομέρειες για τα θύματα, αλλά οι αρχές χαρακτήρισαν το τραγικό περιστατικό υπόθεση «εσκεμμένης επίθεσης».

Πρόσθεσαν ότι η επίθεση έγινε τη Δευτέρα στις 07.40 τοπική ώρα (1.40 ώρα Ελλάδας). Ο δράστης φέρεται να συνελήφθη εντός 20λέπτου.

Πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται τοπικό αξιωματούχο, κάνουν λόγο για τον θάνατο τριών παιδιών, ενός νηπιαγωγού και δύο γονέων.

Κίνα: Τρία παιδιά και τρεις ενήλικοι νεκροί σε νηπιαγωγείο από το μαχαίρι 25χρονου-1

Το βίαιο έγκλημα είναι σχετικά σπάνιο στην Κίνα γενικώς, αλλά η χώρα έχει καταγράψει κύμα επιθέσεων με μαχαίρι τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων αρκετών σε σχολεία.

Τον Αύγουστο του 2022 ένας δράστης με μαχαίρι εισέβαλε σε ένα νηπιαγωγείο στη νοτιοανατολική επαρχία Τζιανγκσί, σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας άλλα έξι. Τον Απρίλιο του 2021, δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλα 16 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μαζικού μαχαιρώματος στην πόλη Μπέιλιου. Τον Οκτώβριο του 2018, 14 παιδιά τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο στο Τσονγκτσίνγκ, της νοτιοδυτικής Κίνας.

Πηγή: BBC, AFP, kathimerini.gr