Ινδία: 28 νεκροί από τις πλημμύρες – Φόβοι για το Νέο Δελχί

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία από την Παρασκευή λόγω των επιπτώσεων των ισχυρών μουσώνων που έπληξαν την περιοχή.

Ινδία: 28 νεκροί από τις πλημμύρες – Φόβοι για το Νέο Δελχί

Οπως αναφέρει η αγγλόφωνη εφημερίδα Times of India τη Δευτέρα, οι βροχές προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταρρεύσεις κτιρίων στο Νέο Δελχί, καθώς και στις γειτονικές πολιτείες.

Οι ποταμοί Ραβί, Μπέας, Σούτλετζ και Τσερνάμπ ξεχείλισαν από τις όχθες τους.

Σοβαρή κατάσταση έχει δημιουργηθεί στην πολιτεία Χιματσάλ Πραντές, όπου οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες που προκαλούνται από τη βροχή έχουν ουσιαστικά παραλύσει τη ζωή σε αρκετές περιοχές. Ρεύματα νερού και λάσπης παρέσυραν σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα και φορτηγά. Κατολισθήσεις και πλημμύρες έχουν επίσης αναφερθεί στη γειτονική Ουταραχάντ, όπου η στάθμη των ποταμών έχει ανέβει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Οι αρχές στο Νέο Δελχί δήλωσαν ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις την Τρίτη η στάθμη του νερού στον ποταμό Γιαμούνα, στον οποίο βρίσκεται το Νέο Δελχί, θα ανέβει πάνω από ένα επικίνδυνο επίπεδο. Ο αρμόδιος υπουργός έγραψε στο Twitter ότι έδωσε εντολή στους αξιωματούχους να «παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να παρακολουθούν στενά την κατάσταση».

Ινδία: 28 νεκροί από τις πλημμύρες – Φόβοι για το Νέο Δελχί-1

Στην πρωτεύουσα, την Κυριακή, καταγράφηκε η μέγιστη ημερήσια βροχόπτωση των τελευταίων 40 ετών, ύψους 153 χιλιοστών.

Ολα τα σχολεία στο Νέο Δελχί και σε πολλά προάστια είναι κλειστά τη Δευτέρα.

Οι αρχές συμβουλεύουν τις ιδιωτικές εταιρείες να μεταφέρουν τους υπαλλήλους τους στη δουλειά από το σπίτι όποτε είναι δυνατόν για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Οι αρχές της πόλης έχουν δημιουργήσει 16 κέντρα αποστολής για την παρακολούθηση της κατάστασης σε περιοχές που είναι ευάλωτες σε πλημμύρες.

Πηγή: Times of India, TASS, Reuters