Γαλλία: Έρχονται πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπιση των ταραχών

Όλο και πιο καταιγιστικές είναι η εξελίξεις στην Γαλλία, με την Γερουσία και την Εθνοσυνέλευση να εγκρίνουν το νομοσχέδιο που επιτρέπει στις αρχές να ενεργοποιούν εξ αποστάσεως τις κάμερες και τα μικρόφωνα των τηλεφώνων άνευ της συγκατάθεσης των κατόχων τους ενώ θα απαγορεύεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο. 

Γαλλία: Έρχονται πρωτοφανή μέτρα για την αντιμετώπιση των ταραχών

Μέσα σε 24 ώρες, ανακοινώθηκε πως προσεχώς στη Γαλλία θα απαγορεύεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Παράλληλα, μετά την Γερουσία και η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το άρθρο 3 του νομοσχεδίου για τη δικαιοσύνη, το οποίο επιτρέπει στις αρχές να ενεργοποιούν εξ αποστάσεως τις κάμερες και τα μικρόφωνα των τηλεφώνων ή άλλων συνδεδεμένων συσκευών χωρίς να το γνωρίζουν οι κάτοχοί τους

Αξίζει να αναφερθεί δε πως ο δήμαρχος της δεξιάς στην πόλη Σεν Γκρατιέν, Ζυλιέν Μπακάρ, αποφάσισε να ανοικοδομήσει τα κατεστραμμένα κτίρια στη συνοικία Ραγκουενέτ υπό έναν όρο: οι κάτοικοι πρέπει να καταγγείλουν ο ένας τον άλλον. "Όσο δεν έχουμε τα ονόματα, δεν θα γίνει καμία ανοικοδόμηση" είπε και πρόσθεσε: "Τώρα, η ουδετερότητα θεωρείται συνενοχή".

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov για τη "HuffPost", η συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων (79%) πιστεύει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων στο ζήτημα της αντιμετώπισης των ταραχών.

Πηγές: huffingtonpost.fr, assemblee-nationale.fr, leparisien.fr