Νατσιός: «Θα καταψηφίσουμε οποιαδήποτε πρόταση νόμου για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων»

Τι είπε στην Βουλή ο επικεφαλής της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός

Νατσιός: «Θα καταψηφίσουμε οποιαδήποτε πρόταση νόμου για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων»

«Θα εργαστούμε για την ενότητα υπό το πρίσμα των κοινών αρχών και αξιών μας» είπε ο επικεφαλής της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός πριν ξεκινήσει την ομιλία του γύρω από τον χειρότερο «εχθρό» της κοινωνίας, το δημογραφικό, αλλά και τις πεποιθήσεις του κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν πρώτα η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και μετά η πρωτοβουλία για το παιδί» είπε ο Δημήτρης Νατσιός με απορία ενώ σημείωσε ότι η προαναγγελία της κυβέρνησης για τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων «είναι δυστυχώς κάτι που οι περισσότεροι ψηφοφόροι το έμαθαν αφού σας επέλεξαν» ενώ έκανε λόγο για «αποϊεροποίηση του θεσμού της οικογένειας, προσβολή της παράδοσης και ευθεία παραβίαση του άρθρου 21 του Συντάγματος».

Διαμήνυσε δε, ότι οι βουλευτές του κόμματος Νίκη, θα καταψηφίσουν οποιαδήποτε πρόταση νόμου για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων.

«Τι τον θέλετε τον γάμο ομοφυλοφίλων όταν όλα τους τα αστικά δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα από το σύμφωνο συμβίωσης που είχατε υπερψηφίσει;» ρώτησε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Νατσιό το σύνθημα του κόμματος Νίκη «σε ετούτες τις δύσκολες στιγμές είναι ότι η πατρίδα χρειάζεται παιδιά και Παιδεία».

«Το κυριότερο πρόβλημα είναι το δημογραφικό. Ο αόρατος εχθρός που λέγεται υπογεννητικότητα είναι ο πιο ύπουλος γιατί μας παρασύρει σε αυτοκτονία, για να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες της κοινωνίας. Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας» όπως είπε.

Τόνισε δε, ότι «ο ελληνισμός αργοπεθαίνει και το πρόβλημα ριζώνει όλο και πιο βαθιά». Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κόμματος Νίκη, δε, που επικαλέστηκε έρευνες, τα τελευταία 3 χρόνια καταγράφονται στη χώρα λιγότερες γεννήσεις και περισσότεροι θάνατοι εδώ και 90 χρόνια, από όταν ξεκίνησαν οι μετρήσεις.

«Μέχρι το 2050 ο μέσος όρος στην Ελλάδα θα είναι 47-50 έτη, η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα γερόντων γιατί παύει να εκτιμά το θεόσταλτο δώρο της ζωής» όπως είπε.

Σημείωσε δε, ότι «ο ατομικισμός που προωθεί η κουλτούρα βάζει φρένο στις γεννήσεις» και θα πρέπει άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η ενίσχυση της οικογένειας.

Ο Δημήτρης Νατσιός μίλησε ιδιαίτερα για το νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, επισημαίνοντας πως από τον τίτλο σβήστηκε η λέξη Δημογραφικό.

Εκφράστηκε κατά της πολυπολιτισμικότητας και είπε ότι τα παιδιά αντιμετωπίζονται ως τεκμήριο και όχι ως φοροελάφρυνση. «Ποιο θα είναι το αντικείμενο αυτού του υπουργείου; Τι δεν κάλυπταν ως σήμερα τα υπόλοιπα υπουργεία; Θα λύσει τα προβλήματα ενισχύοντας την πυρηνική οικογένεια; Θα στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια φροντίζοντας για φορολογικές; απαλλαγές ανάλογες του αριθμού των παιδιών; Θα μεριμνήσει να στηρίξει τη μάνα, με άδεια μητρότητας σε νεαρές μάνες με παιδιά μέχρι 3 ετών;».

Ο Δημήτρης Νατσιός επικαλέστηκε κατά την ομιλία του νέες έρευνες σύμφωνα με τις οποίες «τα παιδιά που μεγαλώνουν στην αγκαλιά της μάνας τους δεν παρουσιάζουν βίαιες και αποκλίνουσες συμπεριφορές. «Θα μεριμνήσει η κυβέρνηση για να ευλογιστεί η γοινεΐκότητα; Σε κατά το δυνατόν πιο νεαρή ηλικία; Ώστε να τεκνοποιούν σε νεαρή ηλικία; Θα συνεργαστεί με το υπουργείο Παιδείας για να ενισχυθεί το δημογραφικό;».

Ο επικεφαλής της Νίκης είπε ακόμα ότι μόνο ο αριθμός των μαθητών στα δημοτικά έχει μειωθεί κατά 27 χιλ παιδιά. Πάγια θέση δε του κόμματός του όπως είπε είναι «όπου υπάρχουν έστω και 3 παιδιά, τότε τίθενται λόγοι δημογραφικοί και εθνικοί που επιβάλουν να υπάρχει σχολείο. Θέση και πρότασή μας είναι η άμεση τοποθέτηση των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που βιώσουν καθεστώς αβεβαιότητας άρα δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους για να κάνουν οικογένεια. Είναι ανεπίτρεπτο να αναγκάζονται οικογένειες να φεύγουν από τον τόπο τους για να πάνε σχολείο τα παιδιά. Είναι απαράδεκτο να ερημώνουν τόποι λόγω των σχολείων.

«Αναρωτήθηκε κανείς τί είναι αυτό που αγριεύει τα παιδιά σήμερα; Ποιος φταίει για τα παιδιά μας; Εμείς βάζουμε (προτεραιότητα) τα υλικά αγαθά και όσα σχετίζονται με τον άνθρωπο από τη μέση και κάτω. Αν δεν διδάξουμε τα παιδιά, τότε κάποια αρρωστημένα πρότυπα θα τους διδάξουν τον νόμο της ζούγκλας. Μεγαλώνουν με υλικές πεποιθήσεις και για αυτή την στρεβλή πεποίθηση, διδάσκονται από το άρρωστο διαδίκτυο» όπως είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Νατσιός.

«Άψυχες γνώσεις που έχουν αποσυνδεθεί από την πίστη. Τα σχολεία έχουν μετατραπεί σε γκρίζα φυτώρια απαισιοδοξίας. Κατά τον Καποδίστρια τα σχολεία δεν είναι μόνο τόποι για γνώση αλλά φροντιστήρια ηθικής και χριστιανικής αγωγής» είπε ο Νατσιός.

Χαρακτήρισε δε, ύψιστη τιμή την υπηρέτηση στις ένοπλες δυνάμεις ενώ αποκάλεσε τους μετανάστες ως ετερόκλητο πλήθος εποίκων που δεν έχουν καμία πρόθεση να σεβαστούν τα ήθη της χώρας.