Στίγκας: «Στους Σπαρτιάτες είμαστε βαθιά δημοκράτες με θρησκευτική συνείδηση»

Πρώτη φορά από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας είπε: «Οι προλαλήσαντες αντί να μας καλωσορίσουν μας είπαν φασίστες, ναζιστές»

Στίγκας: «Στους Σπαρτιάτες είμαστε βαθιά δημοκράτες με θρησκευτική συνείδηση»

Πρώτη φορά από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις λέγοντας πως αυτοί πορεύονται με τις διδαχές σπουδαίων Ελλήνων.

Παρέθεσε δε ως παράδειγμα τους Παύλο Μελά, Ίωνα Δραγούμη, Περικλή Γιαννόπουλο και «άλλους ανθρώπους του πνεύματος» όπως είπε από το βήμα της Βουλής.

Μακριά από τις μέχρι τώρα δημόσιες δηλώσεις του, ο Βασίλης Στίγκας συνέχισε λέγοντας πως «οι προλαλήσαντες αντί να μας καλωσορίσουν μας είπαν φασίστες, ναζιστές κλπ. Επειδή έχουμε ακούσει πολλά πράγματα έχουμε μπερδευτεί λιγάκι. Δεν ξέρουμε τι είναι φασισμός και τι δημοκρατία. Δημοκρατία είναι να έχεις έναν πρωθυπουργό να δουλεύει 16 ώρες και μετά να υπογράφει ένα 3ο μνημόνιο με 100 δισ.; Να παίρνεις ένα δημοψήφισμα και να το γυρίζεις ανάποδα, να υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας σου, της Μακεδονίας; Ή να είσαι πρόεδρος ενός κόμματος που χρωστά 200 εκατ. στον ελληνικό λαό και μετά αλλάζει ΑΦΜ;» διερωτήθηκε.

Ο Στίγκας πρόσθεσε ότι «ενοχλεί που δακρύζουμε στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να μεταφέρουμε τα αληθινά και μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τους Έλληνες το 2023. Είμαστε έτοιμοι να εκθέσουμε τα πιστεύω μας για να μας γνωρίσετε και να καταστείτε κοινωνοί των θέσεών μας και να εφαρμόσουμε ως υπηρέτες το συμφέρον των Ελλήνων».

Σημείωσε ακόμα πως «είμαστε βαθιά δημοκράτες με θρησκευτική συνείδηση» ενώ τόνισε ότι οι Σπαρτιάτες «είναι ο βασικός φορέας της αναγεννημένης δεξιάς που αγωνίζεται για την ισοτιμία όλων των Ελλήνων πολιτών όπως επιτάσσει ο πατριωτισμός».

Κατέληξε δε, ότι οι Σπαρτιάτες προσβλέπουν «σε μία ενωμένη Ευρώπη του αλληλοσεβασμού, με απολύτως ισότιμα μέλη και διατήρηση των πολιτιστικών της θεσμών. Νέα εθνική πατριωτική παράταξη προσαρμοσμένη στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής» όπως είπε μεταξύ άλλων».

Πηγή: lifo.gr