Δακτύλιος: Πότε θα τελειώσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων

Αντίστροφα μετράμε για τη λήξη το δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας.

Δακτύλιος: Πότε θα τελειώσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων

Στο τέλος του τρέχοντος μηνός, και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Ιουλίου, λήγει ο μικρός δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, που αφορά περιορισμούς στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και των φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους.

Μέχρι τότε, ωστόσο, να θυμίσουμε ότι ο δακτύλιος με την εκ περιτροπής κυκλοφορία (μονά - ζυγά) ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07:00 – 20:00 και την Παρασκευή από 07:00-15:00.

Από τους περιορισμούς εξαιρούνται και μπαίνουν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας:
• Τα, εκ κατασκευής, αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα φυσικού αερίου και υγραερίου.
• Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης-New European Driving Cycle /NEDC), τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως και την 31/12/2020.
• Τα αυτοκίνητα EURO 6, πλην των παραπάνω τεχνολογιών κίνησης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 145 γρ./χλμ. (τιμή συνδυασμένου κύκλου σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων – Worldwide Light Test Procedure/WLTP), τα οποία ταξινομούνται για πρώτη φορά σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 01/01/2021 και εφεξής.
• Όσοι έχουν τη σχετική άδεια δακτυλίου

Πηγή: news247.gr