Ταραχή για τον Λευτέρη Πανταζή: Απατεώνας του «έφαγε» 60.000 ευρώ – Συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη

Ο Λευτέρης Πανταζής είναι ανάμεσα στα θύματα ενός απατεώνα ο οποίος του πήρε 60.000 ευρώ για να τα επενδύσει και έγινε καπνός. Συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη.

Ταραχή για τον Λευτέρη Πανταζή: Απατεώνας του «έφαγε» 60.000 ευρώ – Συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη

Ο Λευτέρης Πανταζής είναι ανάμεσα στα θύματα ενός απατεώνα ο οποίος του πήρε 60.000 ευρώ για να τα επενδύσει και έγινε καπνός.

Πρόκειται για έναν 61χρονο ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολική Αττικής, στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη και αναγνωρίστηκε από τον τραγουδιστή.

Ο ίδιος είχε «δαγκώσει» και μια γυναίκα από τη Γλυφάδα, από την οποία είχε αποσπάσει 75.000 ευρώ. Ο απατεώνας που ξεκίνησε τη δράση του από το 1978 (έχει κατηγορηθεί για απάτες, πλαστογραφίες, κλοπές και απόπειρα βιασμού και έχει κάνει και φυλακή), εμφανιζόταν στα υποψήφια θύματά του ως ειδήμων σε επενδυτικά προγράμματα.

Ήταν πάντα κουστουμαρισμένος και μάλιστα πήγαινε μαζί τους επισκέψεις σε επενδυτικές και χρηματιστηριακές εταιρείες όπου συζητούσαν για διάφορα προγράμματα. Με τον τρόπο αυτό κατάφερνε να τους πείθει ότι γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά.

Στη συνέχεια έβαζε σε εφαρμογή το σχέδιό του. Μετά από μια σειρά ραντεβού με τον Λευτέρη Πανταζή του έδωσε ένα μίνι χρηματοκιβώτιο στο οποίο είχε βάλει ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό. Του είπε να το κρατήσει και ότι πρόκειται για χρήματα τα οποία του τα δίνει για να βοηθήσουν κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ο τραγουδιστής μετά από λίγες μέρες τον πήρε τηλέφωνο και του είπε να πάει να πάρει πίσω το χρηματοκιβώτιο.

Ο απατεώνας του είπε να το κρατήσει ως ενέχυρο σε περίπτωση που δεν πάει καλά η επένδυση που επρόκειτο να κάνει. Έτσι τον έπεισε να του δώσει 60.000 ευρώ. και όπως ήταν φυσικό εξαφανίστηκε. Όταν ο Λευτέρης Πανταζής άνοιξε το χρηματοκιβώτιο βρήκε μέσα…εφημερίδες.

Εφημερίδες βρήκε και η γυναίκα από τη Γλυφάδα που της «έφαγε’ 75.000 ευρώ. Ενώ μπροστά τους φαινόταν ότι μέσα έχει χρήματα, με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις τα έπαιρνε πίσω και έβαζε εφημερίδες!

Ο απατεώνας οδηγήθηκε στον ανακριτή ενώ δίωξη για συνέργεια έχει ασκηθεί και σε μια 39χρονη Κενυάτισσα που ήταν πάντα δίπλα του και την παρουσίαζε ως βοηθό του.

Οι αστυνομικοί έχουν καταθέσει αίτημα στον εισαγγελέα για να δημοσιοποιήσουν τη φωτογραφία του γιατί πιστεύουν ότι θα τον αναγνωρίσουν και άλλα θύματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 3-10-2018 στη Νέα Σμύρνη, έπειτα από ενδελεχή έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, δύο (2) άτομα, εκ των οποίων ένας 61χρονος ημεδαπός και μία 39χρονη αλλοδαπή, για απάτες σε βάρος πολιτών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι ανωτέρω προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους, συστηνόμενοι ως εύποροι επιχειρηματίες και με το πρόσχημα αύξησης των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων, τους έπειθαν να τους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.

Επιπρόσθετα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές.

Περαιτέρω, για να γίνουν περισσότερο πειστικοί, τους διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των υπό επένδυση χρημάτων, παραδίδοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, περιέχον υποτίθεται το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Όταν τα θύματα αντιλαμβανόντουσαν την απάτη σε βάρος τους, απασφάλιζαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) περιπτώσεις στην Γλυφάδα που σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, με το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τους εξαπατηθέντες πολίτες, να ανέρχεται στις -135.000- ευρώ.

Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -108.700- ευρώ, δύο (2) χρηματοκιβώτια, ένας (1) χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. Επίσης κατασχέθηκε και ένα (1) αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία και απόδραση κρατουμένου.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.