Φιλιππίνες: Κακοποίηση 16 παιδιών αποκάλυψε η αυστραλιανή αστυνομία

Η αυστραλιανή αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός Φιλιππινέζου, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά 16 παιδιά.

Φιλιππίνες: Κακοποίηση 16 παιδιών αποκάλυψε η αυστραλιανή αστυνομία

Η αυστραλιανή αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη ενός 56χρονου Φιλιππινέζου, στου οποίου το κινητό βρέθηκε σεξουαλικό περιεχόμενο με 16 παιδιά.

Το περασμένο μήνα η Εθνική Αστυνομία των Φιλιππίνων (ΕΑΦ) εκτέλεσε πολλαπλά εντάλματα σύλληψης σε τέσσερις τοποθεσίες στην Μανίλα και σε μια επαρχία στις βόρειες Φιλιππίνες. Η έρευνα ξεκίνησε από την αρχή του έτους, όταν η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη (ΑΣΔ) συνέλαβε έναν 56χρονο, ο οποίος ερχόταν από τις Φιλιππίνες στο Σίδνεϊ.

Αφού έψαξαν το τηλέφωνό του, η ΑΣΔ βρήκε υλικό κακοποίησης παιδιών και μηνύματα που περιέγραφαν λεπτομερώς την πρόθεσή του να πληρώσει ένα άτομο προκειμένου να τον διευκολύνει να κακοποιήσει σεξουαλικά παιδιά στις Φιλιππίνες.

Ο άνδρας κατηγορήθηκε για τρία αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της αποπλάνησης ανηλίκου και της κατοχής υλικού κακοποίησης παιδιών, τα οποία επισύρουν πιθανή μέγιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών.

"Αυτή η υπόθεση υπογραμμίζει πόσο ζωτικής σημασίας είναι για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να μοιράζονται πληροφορίες και πόρους παγκοσμίως, επειδή τα "αρπακτικά" δεν περιορίζονται από σύνορα", δήλωσε ο ανώτερος αξιωματικός της ΑΣΔ στη Manila, ο ντετέκτιβ Andrew Perkins.

πηγή: News247