Θεσσαλονίκη: Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν σήμερα (3/7) στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένο να γίνουν σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη.

Στις 08:30, εργαζόμενοι του Άγιος Παύλος θα συγκεντρωθούν έξω από το νοσοκομείο, ζητώντας την ανανέωση σύμβασης επικουρικής γιατρού.

Στις 12:30, φοιτητές θα διεκδικήσουν έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ, να παραταθεί η λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ έως τις 15 Ιουλίου.

Τέλος, στις 19:00, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αναρχικές συλλογικότητες θα συγκεντρωθούν έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Γάλλους πολίτες που διαμαρτύρονται ενάντια στη δολοφονία 17χρονου από αστυνομικό.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: «Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στη νεολαία και στον δοκιμαζόμενο λαό της Γαλλίας που πλημμυρίζει κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους δρόμους του Παρισιού και ολόκληρης της χώρας μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου Ναέλ το βράδυ της Τρίτης 27/6 από την γαλλική αστυνομία.

Καταγγέλλουμε τη στυγνή κρατική δολοφονία του 17χρονου, αφρικανικής καταγωγής, μαθητή και εργαζόμενου διανομέα, καθώς και τη δολοφονία ενός ακόμη 19χρονου από τις δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης Μακρόν», και καταλήγει: «Η τροκοκρατία δεν θα περάσει! Αλληλεγγύη στη νεολαία και τον λαό της Γαλλίας!»

Πηγή: ertnews.gr