ΣΥΡΙΖΑ: Προτάθηκε για πρόεδρος της ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελος

Προτάθηκε να αναλάβει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελος.

ΣΥΡΙΖΑ: Προτάθηκε για πρόεδρος της ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο πλαίσιο των κομματικών διεργασιών που δρομολογήθηκαν για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Το όργανο καλείται να λάβει αποφάσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου και της διεξαγωγής συνεδρίου και τον χαρακτήρα του, επί των οποίων υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από τις διάφορες εσωκομματικές πλευρές.

Παράλληλα, ζήτημα που επίσης επείγει για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και εκείνο που αφορά στο ποιος θα αναλάβει μεταβατικά επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ώστε το κόμμα να εκπροσωπείται στη Βουλή, αρχής γενομένης από την επικείμενη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάντως, προτάθηκε να αναλάβει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Σωκράτης Φάμελος. Νωρίτερα, πληροφορίες ήθελαν την Όλγα Γεροβασίλη να απαντά αρνητικά στην πρόταση να αναλάβει την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στο μεταξύ, διαφωνίες εκφράζονται στους κόλπους του κόμματος για το χρονοδιάγραμμα σύγκλησης των κομματικών οργάνων. Υπάρχουν εισηγήσεις οι διαδικασίες να διεξαχθούν μέσα στον Ιούλιο, ενώ το δεύτερο σενάριο έχει ορίζοντα τον Σεπτέμβριο, με το συνέδριο να εκλέγει το νέο ηγέτη του κόμματος.

«Όλοι οφείλουμε να κάνουμε πράξη αυτό που λέει η διακήρυξη μας. Να εκφράσουμε και να συσπειρώσουμε όλο τον κόσμο από τη Ριζοσπαστική Αριστερά ως το προοδευτικό Κέντρο» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα ένα ακόμη σημαντικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Πάνος Σκουρλέτης, πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι «η συνάντηση ευρύτερων αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στο έδαφος της Αριστεράς, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα».

Πηγή: ertnews.gr