Αυστρία: Η παλαιότερη εφημερίδα στον κόσμο, η Wiener Zeitung, σταματάει την εκτύπωσή της

Ύστερα από 320 χρόνια (!) καθημερινής έκδοσης, η εφημερίδα Wiener Zeitung φιλοδοξεί να διανέμει μια μηνιαία έντυπη έκδοση

Αυστρία: Η παλαιότερη εφημερίδα στον κόσμο, η Wiener Zeitung, σταματάει την εκτύπωσή της

Η παλαιότερη εφημερίδα στον κόσμο τύπωσε την τελευταία της καθημερινή έκδοση σχεδόν 320 χρόνια μετά την έναρξή της.

Η Wiener Zeitung, μια καθημερινή εφημερίδα με έδρα τη Βιέννη, δεν θα τυπώνει πλέον καθημερινές εκδόσεις αφού με βάση μια μια πρόσφατη αλλαγή νόμου κρίνεται ότι δεν είναι πλέον κερδοφόρα ως έντυπο προϊόν.

Συγκεκριμένα, ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε τον Απρίλιο από την κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας, έθεσε τέλος στη νομική απαίτηση να πληρώνουν οι εταιρείες για τη δημοσίευση δημόσιων ανακοινώσεων στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, τερματίζοντας τον ρόλο της Wiener Zeitung ως επίσημης εφημερίδας.

Αυτή η αλλαγή είχε ως αποτέλεσμα μια εκτιμώμενη απώλεια εισοδήματος 18 εκατ. ευρώ για τον εκδότη, σύμφωνα με το Der Spiegel, και ανάγκασε την εφημερίδα να περικόψει 63 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του συντακτικού της προσωπικού από 55 σε 20.

Θα συνεχίσει να κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή και φιλοδοξεί να διανέμει μια μηνιαία έντυπη έκδοση, αν και αυτό το σχέδιο φέρεται να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Η εφημερίδα, η οποία ανήκει στην αυστριακή κυβέρνηση αλλά είναι εκδοτικά ανεξάρτητη, άρχισε να εκδίδεται τον Αύγουστο του 1703. Στην πρώτη της έκδοση, ανέφερε ότι θα παρείχε μια απλή περιγραφή των ειδήσεων «χωρίς ρητορική ή ποιητική λάμψη».

naftemporiki.gr