Tουρκικά ΜΜΕ: Πώς σχολιάζουν την παραίτηση Τσίπρα - Οι αιχμές στον Κιλιτσντάρογλου

Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα κοσμεί η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με ορισμένα ΜΜΕ να κάνουν αντιπαραβολή με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αλλά και αναφορά στους στίχους του Τούρκου ποιητή, Ναζίμ Χικμέτ.

Tουρκικά ΜΜΕ: Πώς σχολιάζουν την παραίτηση Τσίπρα - Οι αιχμές στον Κιλιτσντάρογλου

Ειδικότερα, ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ αφήνουν αιχμές προς τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σημειώνοντας πως παρά το γεγονός ότι έχει ηττηθεί τόσες φορές από τον Ταγίπ Ερντογάν, δεν παραιτείται.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες «βλέπουν» την παραίτηση Τσίπρα ως μια αφορμή για να «χτυπήσουν» τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κάνοντας μια σύγκριση με τον πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη πλευρά, οι πιο μετριοπαθείς εφημερίδες προβάλλουν το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του με τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ, «η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν ταξιδέψαμε ακόμα…».

Καλούν τον Κιλιτσντάρογλου να παραιτηθεί

Παράλληλα, στο δελτίο του TGRT Haber αναφέρθηκε ότι παρόλο που ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε και πρωθυπουργός της Ελλάδας, μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα παραιτήθηκε.

«Ο Τσίπρας έβαλε στην άκρη το καπέλο του κι έφυγε. Δεν έκανε όπως ο Κιλιτσντάρογλου ο οποίος είπε πως ''σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές πήρα περισσότερες από 10 μονάδες'' και το θεωρεί επιτυχία! Ο Τσίπρας είχε κερδίσει και εκλογές και ήταν πρωθυπουργός», σχολίασαν χαρακτηριστικά.

Πηγή: cnn.gr