Ρόδος: Μαίνεται η πυρκαγιά - Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Σε ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κυμισάλα Ρόδου προχώρησε η Πυροσβεστική.

Ρόδος: Μαίνεται η πυρκαγιά - Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις 14 οχήματα με 16 πυροσβέστες, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα καθώς και πεζοπόρο τμήμα. H φωτιά ξεκίνησε στα Σιάννα κοντά στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής και επεκτείνεται προς το δάσος της Κυμισάλας.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, τις προσπάθειες δασοπυρόσβεσης συνδράμουν και εθελοντικές ομάδες, δυνάμεις της πολιτικής προστασίας του δήμου και της περιφέρειας με σκοπό να οριοθετηθεί το συντομότερο δυνατό η φωτιά και να αποτραπεί η καταστροφή ενός παρθένου πευκοδάσους που μέχρι σήμερα είχε γλιτώσει από την πύρινη λαίλαπα.

«Η φωτιά είναι ανάμεσα στην περιοχή Βασιλικός και στην Κυμισάλα. Προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε στην κορυφογραμμή για να μη φτάσει μέχρι κάτω στα αμπέλια και επεκταθεί περαιτέρω. Βοηθούν σημαντικά τα εναέρια μέσα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Νεκτάριος Φλοσκάκης ο οποίος βρίσκεται στον τόπο του συμβάντος.

cnn.gr