Μύκονος: Σύλληψη μελών σπείρας που έκλεβαν συστηματικά βίλες

Από την ΕΛΑΣ εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπής, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 455.000 ευρώ.

Μύκονος: Σύλληψη μελών σπείρας που έκλεβαν συστηματικά βίλες

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου βραχίονας σπείρας τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από κατοικίες-βίλες στο νησί.

Όπως εξακριβώθηκε, πρόκειται για εξαμελή εγκληματική ομάδα, εκ των οποίων το περασμένο Σάββατο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένας αλλοδαπός ηλικίας 27 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο αρχηγικών μελών (αλλοδαπού ηλικίας 41 ετών και Έλληνα 27 ετών).

Ο 27χρονος δράστης εντοπίστηκε από ενεδρεύοντες αστυνομικούς και συνελήφθη τη στιγμή που αποχωρούσε από συγκρότημα κατοικιών όπου είχε διαπράξει κλοπή, από κοινού με δύο συνεργούς του, έχοντας στην κατοχή του φορητό κουτί ασφάλειας (safe box), αντιστεκόμενος σθεναρά κατά την ακινητοποίησή του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών καθώς και βίας κατά υπαλλήλων-δικαστικών λειτουργών.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τα τέλη Μαΐου 2023, τα δύο αρχηγικά μέλη είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με τη συμμετοχή των υπολοίπων δραστών και χαρακτηριστικά δομημένης σπείρας. Έχοντας ως ορμητήριο πολυτελή κατοικία διαμονής, δρούσαν στοχευμένα με διακριτούς ρόλους και διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις σε κατοικίες-βίλες του νησιού, κατά κανόνα, όταν οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι απουσίαζαν προσωρινά.

Οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας, καθώς και κουτιά ασφαλείας (safe box) με το περιεχόμενό τους. Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπής, ενώ η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 455.000 ευρώ.

Στην κατοικία όπου διέμεναν οι δράστες και σε όχημα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκε σημαντικός αριθμός αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν και σταδιακά αναγνωρίζονται ως προϊόντα κλοπής. Επίσης, βρέθηκαν διαρρηκτικά μέσα, εργαλεία αξιολόγησης χρυσών αντικειμένων κι ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ η διερεύνηση υπόθεση συνεχίζεται προκειμένου να διασαφηνιστεί τυχόν εγκληματική τους δραστηριότητα και άλλες χρονικές περιόδους.

naftemporiki.gr