Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μέτρα κατά της ακρίβειας στο πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο

"Είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών - Αντίπαλος μας τα προβλήματα - Λίγα λόγια, πολλή δουλειά", το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τα μέλη της νέας κυβέρνησης

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μέτρα κατά της ακρίβειας στο πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο

Τους στόχους της νέας κυβερνητικής θητείας έθεσε στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το απόγευμα θα βρεθεί στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ξεκινώντας κύκλο επισκέψεων στα Υπουργεία.

Αναφέρθηκε δε στα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης, δηλαδή το "Επιτελικό Κράτος 2" και το νομοσχέδιο για την οικονομική και φορολογική πολιτική, το οποίο θα αποτυπώνει τις προεκλογικές δεσμεύσεις και μέτρα οικονομικής ανακούφισης των πολιτών, για την αντιμετώπιση του επίμονου προβλήματος της ακρίβειας ειδικά στα τρόφιμα και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά στο debate ο κ. Μητσοτάκης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του Market Pass για όλο το 2023. Ενώ ανάλογα με την πορεία των οικονομικών, είναι στο τραπέζι ένα έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

"Είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών. Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα" διαμήνυσε δε στους υπουργούς ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας από όλα τα μέλη της κυβέρνησης λίγα λόγια και πολλή δουλειά.

Εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ -

"Πετυχημένος υπουργός είναι εκείνος που μιλάει για το έργο του, αλλά και αυτός που υπερασπίζεται συνολικά την κυβερνητική πολιτική. Είμαστε συλλογικό όργανο, παίρνουμε αποφάσεις συνολικά ως κυβέρνηση και όλοι υπερασπιζόμαστε το έργο της, χωρίς να θυσιαζόμαστε στο βωμό της επικοινωνίας και ο νοών νοείτω", σημείωσε μάλιστα με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

"Η αντιπολίτευση του εαυτού μας δεν είναι ένα σχήμα λόγου", τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού, παρέδωσε στα μέλη της κυβέρνησης τους γνωστούς «μπλε φακέλους» με τις προτεραιότητες ανά τομέα αλλά και τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν για την προώθηση των απαιτούμενων αλλαγών.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στους μπλε φακέλους συμπεριλαμβάνονται 120 μεταρρυθμίσεις και 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης, στα οποια απέδωσε ιδαιίτερη σημασία, καθώς και 959 επιχειρησιακές δράσεις.

Κάθε μπλε φάκελος περιλαμβάνει επίσης: Το πρόγραμμα διακυβέρνησης 2023 – 2027, τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες έτους 2023, το σύνολο των κειμένων αναφοράς για το κυβερνητικό έργο της περιόδου Ιουλίου 2019 – Μαΐου 2023, καθώς και χρονοδιάγραμμα βασικών υποχρεώσεων και εργασιών.

"Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και έχουμε χρέος να τις εκφράσουμε", τόνισε άλλωστε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών. Απέδωσε μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς την άνοδο της ακροδεξιάς και την επάνοδο νεοναζιστικού μορφώματος στη Βουλή στην απλή αναλογική. "Τις συνέπειες του επιθανάτιου ρόγχου της απλής αναλογικής θα τις διαχειριστούμε στη Βουλή", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τόνισε: "Σκοπός μας είναι να ενώσουμε την κοινωνία".

πηγή: News247