Θάσος: Τουρίστρια πέθανε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο

Μια 45χρονη τουρίστρια άφησε τελευταία της πνοή στην παραλία Αστρίδα της Θάσου περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού.

Θάσος: Τουρίστρια πέθανε περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το kavalanews.gr, η τουρίστρια αφού βγήκε από τη θάλασσα στην παραλία της Αστρίδας κατέρρευσε, με τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην παραλία να καλούν το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού, το οποίο φέρεται να έφτασε στην παραλία 50 λεπτά μετά την κλήση στο ΕΚΑΒ.

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο στην παραλία τέσσερις άνθρωποι έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) προσπαθώντας να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο όταν το ΕΚΑΒ παρέλαβε τη γυναίκα διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ έχει διαταχθεί νεκροψία-νεκροτομή ενώ οι αρχές ερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με το kavalanews αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις τουριστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, τουρίστες κάνουν έκκληση προς τις τοπικές και τις εθνικές αρχές, μέσω του Forum Thassos, για αξιοπρεπείς ιατρικές συνθήκες για τους προορισμούς που είναι γεμάτοι τουρίστες.

«Μόλις ενημερώθηκα μέσω προσωπικού μηνύματος ότι πέθανε άτομο από την Τσεχία στην παραλία της περιοχής του Αστρίς. Καλώ και πάλι τις τοπικές και εθνικές αρχές στην Ελλάδα, όπως θα κάνουν και το 2021, να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς ιατρικές υπηρεσίες στα νησιά γεμάτα τουρίστες. Είναι εξωπραγματικό πώς το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί έρχεται μετά από 30 χλμ και 51 λεπτά μόνο και μόνο για να βρει τον θάνατο. Εάν τα επανειλημμένα αιτήματά μου μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει ακόμη επίσημη απάντηση, ίσως τώρα, που είναι αργά, κάτι γίνεται και μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιες τραγωδίες μεταξύ ντόπιων και τουριστών. Δεν γνωρίζω ακριβώς τα αίτια θανάτου, αλλά μάλλον αν υπήρχε άλλο ασθενοφόρο στον Ποτό ή στην Κινύρα, η 45-50χρονη γυναίκα θα ζούσε τώρα» είναι η χαρακτηριστική ανάρτηση.

Πηγή: thepressproject.gr