Τζόνι Ντεπ: «Μου την έφεραν, αλλά η αλήθεια θα λάμψει»

Ο Τζόνι Ντεπ παραχώρησε συνέντευξη, θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την φημολογία που δημιουργήθηκε τόσο για την προσωπική του ζωή, όσο και για την οικονομική του κατάσταση. 

Τζόνι Ντεπ: «Μου την έφεραν, αλλά η αλήθεια θα λάμψει»

Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ, Τζόνι Ντεπ, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό GQ, μιλώντας τόσο για την ζωή του, όσο και για τις κατηγορίες που έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια. Ο 55χρονος καλλιτέχνης, ύστερα και από το διαζύγιο του με την Άμπερ Χερντ, θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, επισημαίνοντας πως η αλήθεια σύντομα θα λάμψει.

Για το άρθρο που κυκλοφόρησε στο περιοδικό Rolling Stone: «Μου την έφεραν. Ο τύπος (ο δημοσιογράφος Στίβεν Ρόντρικ) με συνάντησε με μία και μόνο μία πρόθεση: να μου τη φέρει. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν ευκαιρία να πω τη δική μου πλευρά, να κάνω τον κόσμο να καταλάβει, ξέρεις τι εννοώ; Εμπιστεύτηκα τον Γιαν Γουίνερ (τον ιδρυτή κι εκδότη του Rolling Stone), καθώς τον ήξερα μέσω του Χάντερ (Τόμπσον). Πίστευα στο τι είδους περιοδικό ήταν το Rolling Stone, τι αντιπροσώπευε. Πίστεψα ότι θα έβλεπε την εξομολόγησή μου ως μία προσπάθεια να βάλω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση - μόνο αυτό ήθελα...»

Για την κόντρα με τον ατζέντη του: «Τα τελευταία τρία χρόνια η πίστη μου κλονίστηκε - στους συνεργάτες, στις σχέσεις μου, στα πάντα. Είναι πολύ άκομψο να μιλάει κανείς για λεφτά. Αλλά, πώς να το πω, για το 4ο σίκουελ των Πειρατών πληρώθηκα 35 εκατομμύρια λίρες. Πώς είναι δυνατόν να με παίρνουν τηλέφωνο και να μου λένε "χρεωκόπησες, πρέπει να πουλήσεις το σπίτι σου;" Προσπάθησαν να παρουσιάσουν μία εικόνα στα media για τις σπατάλες μου. Ο δικαστής δεν το έχαψε. "Προσπαθείτε να αποκεφαλίσετε δημόσια αυτόν τον άνθρωπο και δεν θα σας περάσει". Εχω όμως ευθύνη. Γιατί θεωρούσα ότι δεν πρέπει να ξέρω πόσα ακριβώς βγάζω, δεν πρέπει να ασχολούμαι με τέτοια πράγματα...»

Για την συμπεριφορά του Χόλιγουντ προς το πρόσωπο του: «Μπορεί να δικαιώθηκα νομικά, αλλά σταμάτησε αυτό την νέα συμπεριφορά του Χόλιγουντ απέναντί μου; Οχι. Ηθελαν να με εξαφανίσουν ξαφνικά. Δεχόμουν μηνύσεις, αριστερά δεξιά. Κοιτάξτε, ναι το ξέρω πολύ καλά ότι δεν μου ταίριαζε ότι με είχαν μεταμορφώσει σε Σταχτοπούτα. Το αποδέχομαι. Ομως ξαφνικά ήταν να κάνουν την πριγκίπισα, κτήνος. Με πουλούσαν ως Κουασιμόδο.»

Για το βίντεο που κυκλοφόρησε, στο οποίο τσακώνεται με την πρώην σύζυγο του: «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρότυπο κανενός. Αλλά δεν είμαι βίαιος, δεν κακοποιώ γυναίκες «Το βίντεο που -από θαύμα!- κυκλοφόρησε στο youtube κι έγινε viral δεν ήταν καν το σπίτι μας στο Λος Αντζελες, δεν ήταν μια σκηνή της καθημερινότητας, όπως η Αμπερ ήθελε να την παρουσιάσει. Ηταν η στιγμή που έμαθα ότι με έκλεψαν εκατομμύρια δολάρια. Ηταν εκείνη η μέρα. Και ξέρετε τι πονάει; Να με παρουσιάζεις σαν κάποιον που, όχι απλά δεν είμαι, αλλά είναι εντελώς εναντίον όλων όσων πιστεύω.»

Για το αν θεωρεί πως θα δικαιωθεί για τα όσα τον έχουν κατηγορήσει: «Οι άνθρωποι με κοιτούσαν διαφορετικά, λόγω των κατηγοριών. Και μετά εμφανίστηκαν κι άλλοι που έδιναν συνεντεύξεις σε περιοδικά: "Τρελάθηκε. Πρέπει να πάει σε γιατρό..." και τέτοιες αθλιότητες. Εγώ ήξερα ότι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι υπομονή. Γιατί, κάποια στιγμή, η αλήθεια θα βγει και εγώ θα κάθομαι στην απέναντι πλευρά από τα μαινόμενα πλήθη. Κι ελπίζω ότι δίπλα μου θα υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι. Εγώ ξέρω ποια είναι η αλήθεια...»

Για το αν έχει να αποδείξει πράγματα, αλλά και για την καριέρα του: «Δεν έχω τίποτα να αποδείξω σε κανέναν. Ποτέ δεν ήμουν σε ανταγωνισμό με κανέναν. Δεν μασάω με τέτοια. Δεν με ενδιαφέρει να δω τον εαυτό μου ως κούκλα υπερήρωα. Δεν ξέρω καν ποια είναι η παρακαταθήκη μου - τι αφήνω πίσω μου; Στα παιδιά μου, στον κόσμο; Εγώ δεν έχω δει καν 98% των ταινιών μου. Μπορεί να είναι μαλακίες. Μπορεί να έχουν ενδιαφέρον. Μπορεί να είναι μια τρέλα. Δεν ξέρω τι στο διάολο. Ομως ξέρω πολύ καλά ότι προσπάθησα να κάνω κάτι διαφορετικό, εδώ και χρόνια κατέθετα κάτι διαφορετικό. Δούλεψε; Δεν έχω την παραμικρή γ... ιδέα!»