Κως: Η τελευταία πράξη του φρικτού εγκλήματος σε βάρος της 27χρονης Αναστάζια

Ενώπιον της Ανακρίτριας της Κω θα οδηγηθεί ο 32χρονος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε πρόσθετη δίωξη μετά την αρπαγή της κοπέλας και την ανθρωποκτονία. Τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Κως: Η τελευταία πράξη του φρικτού εγκλήματος σε βάρος της 27χρονης Αναστάζια

Στο γραφείο της Ανακρίτριας Κω γράφεται ο επίλογος του φρικτού εγκλήματος που έλαβε χώρα στο νησί, σε βάρος της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου.

Μετά τις τρεις το μεσημέρι, ο 32χρονος από το Μπαγλαντές που κατηγορείται πέρα από την αρπαγή και για την ανθρωποκτονία πλέον σε βάρος της άτυχης κοπέλας, μετά την σχετική δίωξη που του ασκήθηκε χθες, θα οδηγηθεί στην Ανακρίτρια για την απολογία του.

Υπενθυμίζεται ότι για την αρπαγή της είχε ήδη αποφασιστεί η προφυλάκισή του, ενώ από την πρώτη στιγμή έχει πέσει σε πλήθος αντιφάσεων και δεν έχει δείξει την παραμικρή επιθυμία συνεργασίας.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, καταλήγουν στην εξής σειρά των γεγονότων, όπως αυτά προκύπτουν συνδυαστικά από τα βιντεοληπτικά υλικά και τα στίγματα της κινητής τηλεφωνίας. Χαρακτηριστικά άλλωστε όπως ανέφερε αξιωματικός της Ασφάλειας που ηγήθηκε των ερευνών, «τον έχουμε από τα κινητά».

Σύμφωνα λοιπόν με την σειρά των γεγονότων, φαίνεται μετά την συνάντηση στο μίνι μάρκετ όπου η κοπέλα έπινε το κρασί της, με κάποια πρόφαση, ίσως την προμήθεια χασίς όπως αρχικά είχε ισχυριστεί ο δράστης αλλά μετά αρνήθηκε ότι της παρείχε, να την έπεισε να τον ακολουθήσει περίπου στις 9 το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του.

Από εκεί φαίνεται να φεύγουν περίπου στις 11 το βράδυ με το μηχανάκι του με την πρόφαση ότι θα την πήγαινε σε κάποιο σημείο στο Τιγκάκι, για να την παραλάβει ο σύντροφός της μετά την εργασία του, αλλά κατευθύνθηκαν προς τις Αλυκές, όπως προκύπτει και από βιντεοληπτικά υλικά κάμερας γειτονικής οικίας.

Η ώρα αυτή συμπίπτει και με την κατάθεση του Πακιστανού συγκατοίκου του. Ενώ στην αρχή αρνήθηκε την παρουσία των δύο ατόμων στο σπίτι του, όταν επέστρεψε από την εργασία του, όπως εξήγησε στην πορεία στους αστυνομικούς, αυτό το είπε, επειδή του το ζήτησε ο 32χρονος για να μην μπλέξει δήθεν με τον σύντροφό της. Στη συνέχεια όμως συνεργάστηκε πλήρως με τις Αρχές και τις έδωσε ώρες και γεγονότα που επαληθεύτηκαν πλήρως από τα τεκμήρια. Άλλωστε για εκείνον προέκυψε πως δεν βγήκε ποτέ από το σπίτι οπότε δεν θεωρείται πλέον ύποπτος για κάτι.

Αντιθέτως, υπάρχει στίγμα κινητής στο τηλέφωνο του Μπαγκλαντεσιανού, που δείχνει ότι υπήρξε στάση μετά την αποχώρησή τους από την οικία του, περίπου 400 μέτρα πριν το σημείο που βρέθηκε νεκρή. Από την ανάλυση που ακολούθησε στο στίγμα επειδή θεωρείται ότι έχει κάποια απόκλιση, καταλήγουν σε ακόμη πιο κοντινή απόσταση από το σημείο που η κοπέλα βρέθηκε νεκρή και εκτιμάται ότι όλα συνέβησαν στο ύπαιθρο, στις Αλυκές, εκεί ενδεχομένως της επιτέθηκε με σκοπό να την βιάσει, εκείνη αντιστάθηκε και την στραγγάλισε.

Σημειώνεται ότι έχουν ελεγχθεί από τα εγκληματολογικά και κοντινά παραπήγματα με αρνητικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια φαίνεται το κινητό του να βρίσκεται πάλι σε κίνηση μετά τις 12 το βράδυ και όπως αποκαλύπτουν τα ίδια βιντεοληπτικά υλικά, επιστρέφει και πάλι μόνος του αυτή την φορά με το μηχανάκι στο σπίτι, κάτι παίρνει (πιθανόν τις σακούλες) και επιστρέφει στο ίδιο ακριβώς σημείο, σε κοντινή απόσταση πάντα από το σημείο που βρέθηκε τελικά η σορός της κοπέλας. Εκεί όπως όλα δείχνουν την τύλιξε με τις σακούλες επιμελώς, και την έσυρε μέχρι το σημείο όπου την απέρριψε και την σκέπασε με μεγάλο όγκο από κλαδιά που έσπασε με τα χέρια του από ένα δέντρο (υπάρχουν σημάδια στο δέντρο που το αποδεικνύουν αυτό).

Το κινητό του φαίνεται να το κλείνει μετά καθώς τον καλούσε ο συγκάτοικός του και δεν τον έβρισκε. Το κινητό της κοπέλας που απέσπασε το απενεργοποίησε στις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης, στο σημείο όπου το πέταξε, όπου ήταν σε κάτι χόρτα κοντά σε ένα ακατοίκητο οίκημα, στο ίδιο σημείο που έδωσε τελευταίο στίγμα η εφαρμογή του συντρόφου της όταν την αναζητούσε.

Την τσάντα της, ένα παπούτσι, μία μπλούζα και ένα κομμάτι ύφασμα, ίσως σεντόνι, τα πέταξε παραδίπλα από το πτώμα, όπου επίσης τα σκέπασε και τα εντόπισαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και τα έστειλαν στα εργαστήρια για ανάλυση μαζί με τις δύο σακούλες που ήταν τυλιγμένη, όταν κλήθηκαν στο σημείο, μετά την ανεύρεση της σορού από τις εθελόντριες διασώστριες της Πυροσβεστικής, την περασμένη Κυριακή 18 Ιουνίου.

Μάλιστα, η σορός ήταν τόσο επιμελώς κρυμμένη που έγινε αντιληπτή όταν από την αρχική μυρωδιά που της τράβηξε στο σημείο, άρχισαν οι εθελόντριες να τρυπούν με τα ραβδιά τους τα χόρτα και τα κλαδιά και τρύπησε η μία σακούλα, με αποτέλεσμα να βεβαιωθούν για την ύπαρξη του πτώματος στο σημείο.

Ο ιατροδικαστής Ρόδου κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο θάνατός της οφειλόταν κατά πάσα πιθανότητα σε στραγγαλισμό, ενώ ο βιασμός δεν μπόρεσε να αποδειχτεί σε αυτή την φάση εξαιτίας της μεγάλης καταστροφής που είχε υποστεί το σώμα από την προχωρημένη αποσύνθεση και σαπωνοποίησή του.

Αρχικά οι αστυνομικοί είχαν πει ότι υπήρχε υγρό στοιχείο στο σημείο, ωστόσο πέρα από την υγρασία στον χώρο λόγω του υγροβιότοπου δεν φαίνεται να υπήρχε άλλο υγρό στοιχείο και έτσι εκτιμάται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνάρτηση με το αεροστεγές κλείσιμο με τις σακούλες προκάλεσαν μεγάλη επιτάχυνση στην αποσύνθεση και ίσως η σαπωνοποίηση να επήλθε από τα πτωματικά υγρά που δεν είχαν διέξοδο.

Οι εξετάσεις DNA και στα νύχια είχαν εξίσου αρνητικά αποτελέσματα για τους ίδιους πάντα λόγους, από την επιμόλυνσή τους και στις συνθήκες στον χώρο, όμως κινητή τηλεφωνία και βιντεοληπτικά υλικά ήταν αρκετά για να στοιχειοθετήσουν την δίωξη σε βάρος του 32χρονου για ανθρωποκτονία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την Τρίτη 13 Ιουνίου, το επόμενο πρωί δηλαδή από το έγκλημα έγινε η δήλωση εξαφάνισης στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας από τον ομοεθνή σύντροφο της κοπέλας που επίσης εργαζόταν στο ίδιο ξενοδοχείο στο Μαρμάρι, ο οποίος ανέφερε στους αστυνομικούς πως εκείνη τον κάλεσε στο τηλέφωνο το προηγούμενο βράδυ και του είπε πως θα έβγαινε έξω για ποτό αφού είχε ρεπό.

Μάλιστα όπως είπε στους αστυνομικούς ο ίδιος, η κοπέλα τον κάλεσε πιο αργά το βράδυ μεθυσμένη και του ζήτησε να πάει να την πάρει εκείνος από ένα σημείο, στο οποίο όμως δεν την βρήκε και το τηλέφωνό της έκτοτε ήταν κλειστό, με αποτέλεσμα το πρωί να πάει να δηλώσει την εξαφάνισή της στην Αστυνομία φοβούμενος τα χειρότερα.

Οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 32χρονου από το Μπαγκλαντές με την κατηγορία της αρπαγής. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς ο συλληφθείς κατά την εξέτασή του, η κοπέλα μετά την έξοδό της και σε κατάσταση μέθης μπήκε στο μίνι-μάρκετ που συχνάζει εκείνος και παρέα ομοεθνών του και του ζήτησε χασίς.

Όπως ισχυρίστηκε δεν της έδωσε, ωστόσο έφυγαν μαζί από το κατάστημα και πήγαν στο σπίτι του, όπου κατά δήλωσή του υπήρξε συναινετική σεξουαλική πράξη και στην συνέχεια την άφησε στην περιοχή Τιγκάκι και εκείνη έφυγε. Βεβαίως μετά στην απολογία του άλλαξε και πάλι την κατάθεσή του και αρνήθηκε πως υπήρξε καν σεξουαλική πράξη.

Σε κατ' οίκον έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 32χρονου, βρέθηκε εισιτήριο που έβγαλε την επόμενη μέρα για να φύγει από το νησί για την Ιταλία, κάτι που έκανε τις Αρχές να βεβαιωθούν ότι είχαν συμβεί χειρότερα πράγματα σχετικά με την κατάσταση της 27χρονης.

Το κινητό της βρέθηκε τυχαία από έναν διερχόμενο, πεταμένο σε ένα σημείο στο δρόμο, προς το Μαρμάρι, περίπου 500 μέτρα από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Στο νησί της Κω, με εντολή της κυβέρνησης της Πολωνίας που από την πρώτη στιγμή έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση, έχει αποσταλεί κλιμάκιο αστυνομικών και δικαστικών για την απευθείας ενημέρωσή τους από τους Έλληνες συναδέλφους τους, ενώ αναφορικά με το αίτημα έκδοσης αυτό δεν μπορεί να καταστεί δυνατόν όπως επισημαίνουν οι ελληνικές Αρχές, αφού το έγκλημα έχει γίνει στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν σχετικές προβλέψεις στη νομοθεσία.

Πηγή: news247.gr