Κουτσούμπας: «Να γεμίσει η κάλπη με τα κόκκινα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ»

Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής απηύθυνε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην κεντρική πλατεία της Λαμίας.

Κουτσούμπας: «Να γεμίσει η κάλπη με τα κόκκινα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ»

«Απέναντί μας έχουμε έναν άδικο εκλογικό νόμο που κλέβει έδρες από όλα τα κόμματα και της δίνει μπόνους στον κ. Μητσοτάκη λες και της είχε προίκα από τον πατέρα του" υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζητώντας από τους πολίτες «να ενισχυθεί το ΚΚΕ για να πρωτοστατεί στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, γιατί πάνω στα λάβαρα μας είναι γραμμένες με μεγάλα γράμματα οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη Φθιώτιδα ζήτησε «να γεμίσουν οι κάλπες με κόκκινα ψηφοδέλτια της ελπίδας και του αγώνα» όπως είπε και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής «να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να κρατήσουμε την έδρα του ΚΚΕ στο νομό» για να συμπληρώσει πως «κάθε μέρα, κάθε ώρα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή να συνεχιστεί η μάχη μας για να ανέβει το κόμμα πιο ψηλά, για να υπάρχει πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο μεγάλη ελπίδα» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και σε «εκείνους που μπορεί να μην συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ» όπως είπε για να συμπληρώσει «επιβράβευσαν όμως την αφοσίωση μας στα συμφέροντα του λαού της περιοχής, τη σταθερή παρουσία μας εδώ, τη συστηματική μας ενασχόληση με τα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην κεντρική πλατεία της Λαμίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας που είναι υποψήφιος βουλευτής και στη Φθιώτιδα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και είπε με νόημα πώς «ζύγισαν ποιος είναι δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια μέσα και έξω από το εργοστάσιο. Και ποιος σε τελική ανάλυση είναι σάρκα από τη σάρκα τους, ποιος είναι απέναντι τους στον αγώνα που δίνουν για να μείνουν στις δουλειές και στα σπίτια τους, για να μην πάει στράφι και να μην παραδοθεί στο μεγάλο κεφάλαιο αυτός ο μεγάλος πλούτος της πατρίδα μας. Όλα αυτά τα ζύγισαν και έδωσαν στο ΚΚΕ 20% στα χωριά και τις κωμοπόλεις της Λοκρίδας όπου ζουν και εργάζονται.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε ταυτόχρονα και στις «αιχμές» του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα που καταλόγισε στο ΚΚΕ πως «δεν ενδιαφέρεται πώς ζουν οι εργαζόμενοι» λέγοντας πως η καλύτερη απάντηση θα δοθεί από τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ που «έχουν δώσει έναν ηρωικό αγώνα με τους κομμουνιστές μπροστά» όπως είπε για να συνεχίσει «αυτό είναι το ΚΚΕ, αυτοί είμαστε! Και αυτή είναι και η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα που τόλμησε να πει πως ‘το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται πώς ζουν οι εργαζόμενοι', ‘ενδιαφέρεται, είπε, ‘μόνο να κρατάει ψηλά τα λάβαρά του'! Να έρθει να τα πει αυτά εδώ στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ που έχουν δώσει έναν ηρωικό αγώνα με τους κομμουνιστές μπροστά. Γιατί εμάς μας ενδιαφέρει να έχει ο εργάτης μεροκάματο να ζει την οικογένεια του, τα παιδιά του, να γυρίζει πίσω στο σπίτι σώος και ασφαλής», είπε χαρακτηριστικά.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια που έγινε σε όλη την προεκλογική περίοδο που ξεκίνησε από τις αρχές του χρόνου και έβγαλε το κόμμα ήδη μπροστά και πιο δυνατό.

«Όλη αυτή η προσπάθεια θα είναι από τη Δευτέρα το μεγαλύτερό μας εφόδιο στις μάχες που θα δώσουμε. Αυτά τα προβλήματα που μας μεταφέρατε, θα τα παλέψουμε από αύριο μαζί, θα τα φέρουμε και μέσα στη Βουλή. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να εμποδίσουμε αρνητικές εξελίξεις, αντιλαϊκά μέτρα, για να πετύχουμε και την παραμικρή κατάκτηση, για να ανοίξουμε, μαζί με τον λαό, έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο για τη χώρα μας», είπε ακόμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας πως όταν το ΚΚΕ «λέει κάτι προεκλογικά, το κάνει και μετεκλογικά».

Προηγούμενα στο χαιρετισμό του ο Διονύσης Τσακνής, συνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής και υποψήφιος βουλευτής επικρατείας του ΚΚΕ σημείωσε πως «μακριά από μας η αντίληψη ότι ο πολιτισμός είναι κάτι που πρέπει να μένει μακριά από την πολιτική. Το κόμμα το απέδειξε αυτό με τον καλύτερο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια και με αυτά τα υπέροχα φεστιβάλ που κάθε χρόνο γίνονται και καλύτερα αλλά και με τις συναυλίες που τιμά καλλιτέχνες που το έργο τους αντικειμενικά έχει στρατευτεί στη λαϊκή υπόθεση, έχει αποδείξει περίτρανα και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.... παλιότερα στο στρατό λέγαμε δύο και μία μείνανε, δύο και μία λοιπόν και να μην αφήσουμε όχι μία αλλά ούτε ένα λεπτό να πάει χαμένο μη χάσουμε καμιά ψήφο και ας είναι το στοίχημα μας να μεγαλώσουμε τη δύναμή του κόμματός μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και είμαι σίγουρος για τη νίκη!».

Πηγή: cnn.gr