Παρίσι: Ισχυρή έκρηξη με τουλάχιστον 16 τραυματίες (vid)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (21/6) στο κέντρο του Παρισιού.

Παρίσι: Ισχυρή έκρηξη με τουλάχιστον 16 τραυματίες (vid)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (21/6) στο κέντρο του Παρισιού, όπου τουλάχιστον ένα κτίριο κατέρρευσε εν μέρει και άλλα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό πάνω από το 5ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, με 230 πυροσβέστες να έχουν σπεύσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου, με την περιοχή να έχει εκκενωθεί. Η εισαγγελία του Παρισιού πάντως διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει τίποτα, σε αυτό το στάδιο, που να προσδιορίζει την προέλευση της καταστροφής». Ωστόσο, αρκετοί κάνουν λόγο για έντονη μυρωδιά αερίου πριν την έκρηξη και άλλοι αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες γίνονταν εργασίες στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 16 τραυματίες, εκ των οποίων οι 7 είναι σε σοβαρή κατάσταση. Εκτός από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, στο σημείο έχει μεταβεί και ο εισαγγελέας του Παρισιού.

«Φωτιά είναι σε εξέλιξη και έχει εξαπλωθεί σε γειτονικά κτίρια» ανέφερε η Γαλλίδα πρωθυπουργός, Ελιζαμπέτ Μπορν, διαβεβαιώνοντας ότι «επιστρατεύονται όλα τα μέσα».

«Κάτοικοι του 5ου διαμερίσματος μόλις σημειώθηκε έκρηξη από διαρροή αερίου στην Place Alphonse Laveran στην περιοχή Val-de-Grâce, τα κτίρια καίγονται, μείνετε μακριά για να επιτρέψετε στους πυροσβέστες να επέμβουν» το μήνυμα του πρώτου αντιδημάρχου, Édouard Civel.

«Υπήρξε μια μεγάλη έκρηξη και μετά φωτιά από όλες τις πλευρές», δήλωσε στη Le Figaro μπάρμαν από παρακείμενο δρόμο που περιέγραψε τον αποκλεισμό της περιοχής για να γίνει ανεμπόδιστα η επέμβαση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

«Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι (...) ήταν αρκετά δυνατή αυτή η έκρηξη», είπε μάρτυρας στο BFMTV. «Άκουσα μια έκρηξη, έναν θόρυβο που δεν έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου. Υπήρχαν πολλά συντρίμμια στο σπίτι μου, σπασμένα τζάμια» είπε στο BFMTV γυναίκα που μένει ακριβώς απέναντι από το κτίριο που κατέρρευσε. Βγαίνοντας από το σπίτι της, είδε «ένα κτίριο, του οποίου όλο το εσωτερικό ήταν στις φλόγες».

Πηγή: news247.gr