Τιτανικός: Αναφορές πως ακούστηκε ήχος από το υποβρύχιο

Τα πληρώματα που αναζητούσαν το εξαφανισμένο υποβρύχιο φέρονται να άκουσαν ήχους που έμοιαζαν με "χτυπήματα", σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Τιτανικός: Αναφορές πως ακούστηκε ήχος από το υποβρύχιο

Τα πληρώματα που αναζητούν το Titan φέρονται να άκουσαν ήχους που έμοιαζαν με "χτυπήματα" από το υποβρύχιο την Τρίτη, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της αμερικανικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το CNN, τέσσερις ώρες μετά την ανάπτυξη πρόσθετων συσκευών σόναρ "ακούγονταν χτυπήματα" ανά μισή ώρα, ανέφερε το σημείωμα. Δεν ήταν σαφές πότε ακούστηκε το χτύπημα την Τρίτη και για πόσο διάστημα, με βάση το σημείωμα.

Μια νεότερη ενημέρωση που έγινε την Τρίτη το βράδυ ανέφερε πως ότι ακούστηκαν ακόμα περισσότεροι ήχοι, οι οποίοι αυτή τη φορά δεν περιγράφηκαν ως "χτυπήματα".

Επίσης, ένα καναδικό αεροσκάφος εντόπισε ένα λευκό αντικείμενο στο νερό, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση.

Το Titan είναι ένα από τα μοναδικά ιδιόκτητα επανδρωμένα υποβρύχια στον κόσμο, ενώ κατασκευάστηκε από την εταιρεία "OceanGate" για να επιτρέπει στους τουρίστες να επισκεφθούν το ναυάγιο του Τιτανικού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ζυγίζει περίπου 23.000 λίβρες (10.432 κιλά) και έχει σκελετό από ανθρακονήματα πάχους πέντε ιντσών (13 εκατοστά) για αεροδιαστημικό πρότυπο, ενισχυμένο με δύο θολωτά καπάκια από τιτάνιο.

Είναι ικανό να φτάσει σε βάθος έως και 4.000 μέτρα (13.123 πόδια) κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, πολύ περισσότερο από το πιο βαθύ καταδυτικό υποβρύχιο των ΗΠΑ -το USS Dolphin- που κάποτε έφτανε τα 900 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το εσωτερικό του υποβρυχίου

Το ίδιο το υποβρύχιο είναι εξαιρετικά στενό, με διαστάσεις μόλις 670 cm x 280 cm x 250 cm (22 πόδια x 9,2 πόδια x 8,3 πόδια) και μπορεί να μεταφέρει πλήρωμα μόλις πέντε ατόμων - έναν πιλότο και τέσσερις επιβάτες.

Ενώ είναι μεγαλύτερο από τους ανταγωνιστές, οι επιβάτες πρέπει να κάθονται στο πάτωμα με περιορισμένο χώρο για να μετακινηθούν.

Στο μπροστινό μέρος του σκάφους υπάρχει ένα μεγάλο θολωτό φινιστρίνι που προσφέρει ένα σημείο θέασης, το οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι το "μεγαλύτερο θέατρο από οποιοδήποτε επανδρωμένο υποβρύχιο βαθέων υδάτων".

Τα τοιχώματα θερμαίνονται επίσης καθώς οι συνθήκες μπορεί να γίνουν εξαιρετικά κρύες σε τέτοια βάθη. Οι επιτοίχιοι λαμπτήρες είναι η μόνη πηγή φωτός επί του σκάφους.

Ασυνήθιστα όμως, περιλαμβάνει μια ιδιωτική τουαλέτα για πελάτες στο μπροστινό μέρος του υπογείου. Μια μικρή κουρτίνα τραβιέται απέναντι όταν χρησιμοποιείται και ο πιλότος ακούει λίγη μουσική επί του σκάφους.

Ωστόσο, ο ιστότοπος της εταιρείας συνιστά "να περιορίσετε τη διατροφή σας πριν και κατά τη διάρκεια της κατάδυσης για να μειώσετε την πιθανότητα να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις εγκαταστάσεις".

Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ισχυρά εξωτερικά φώτα που χρησιμοποιούνται για να φωτίσουν το ναυάγιο του Τιτανικού.

πηγή: News247