Έγκλημα στην Κω - Πρωθυπουργός Πολωνίας: «Παραδώστε μας τον ύποπτο»

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστασίας. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι, αναφορικά με τη δολοφονία της 27χρονης κοπέλας στην Κω.

Έγκλημα στην Κω - Πρωθυπουργός Πολωνίας: «Παραδώστε μας τον ύποπτο»

Η 27χρονη εντοπίστηκε χθες, Κυριακή, νεκρή κάτω από ένα δέντρο σε υγροβιότοπο στην περιοχή Αλυκές, κοντά στο Τιγκάκι, ενώ από τα πρώτα ευρήματα των Αρχών προκύπτει ότι ο θάνατός της πιθανόν να προήλθε από στραγγαλισμό.

Κως: «Iσως μετέφεραν τη σορό νύχτα στο σημείο»

Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 27χρονης απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι όπου διέμενε ο 32χρονος συλληφθείς από το Μπαγκλαντές, ενώ ο εντοπισμός έγινε από δύο εθελόντριες της Πολιτικής Προστασίας λόγω της έντονης δυσοσμίας.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη σκιαγράφηση των όσων συνέβησαν εκείνη την ημέρα είναι σε εξέλιξη, ενώ στο κάδρο των υπόπτων βρίσκονται δύο άτομα.

Ο βασικός ύποπτος είναι φυσικά ο 32χρονος συλληφθείς, καθώς τις προηγούμενες ημέρες υπέπεσε σε σωρεία αντιφάσεων. Σε αντιφάσεις υπέπεσε επίσης και ο Πακιστανός συγκάτοικός του, ο οποίος είναι ο δεύτερος ύποπτος που έχει μπει στο κάδρο των ερευνών για εμπλοκή στο έγκλημα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, ο 32χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Οσον αφορά τον δεύτερο ύποπτο, τον συγκάτοικο του 32χρονου, οι Αρχές εκτιμούν πως ίσως εμπλέκεται στην υπόθεση σχετικά με τη μεταφορά της σορού της κοπέλας στον υδροβιότοπο όπου εντοπίστηκε

«Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο άτομο που μας είπε ψέματα», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: Kathimerini.gr