Κως: «Η Αναστάζια βασανίστηκε μέχρι να ξεψυχήσει και ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός»

Παρά τις προσπάθειες των έμπειρων αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών να τον κάνουν να ομολογήσει εκείνος επέμεινε στις αρχικές του δηλώσεις, αν και έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις.

Κως: «Η Αναστάζια βασανίστηκε μέχρι να ξεψυχήσει και ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός»

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία γύρω από τη νέα γυναικοκτονία στη χώρα μας με θύμα την 27χρονη Αναστάζια Ρουμπίνσκα από την Πολωνία. «Το κορίτσι αυτό βασανίστηκε μέχρι να καταλήξει. Ακόμα δεν ξέρουμε ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή, αλλά όλα τα μέχρι στοιχεία δείχνουν ότι μαρτύρησε μέχρι να ξεψυχήσει», λέει στο ethnos.gr αστυνομικός της Ασφάλειας.

Βασικός ύποπτος θεωρείται ένας 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιουνίου, θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη με την ασκηθείσα κατηγορία σε βάρος του να είναι αυτή της αρπαγής, δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του από την Παρασκευή.

Η στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι Αρχές είναι ο βασικός ύποπτος να μάθει για τα ευρήματα μέσα στη δικαστική αίθουσα. Παρά τις προσπάθειες των έμπειρων αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών, που βρίσκεται στο νησί της Κω από το Σάββατο, να τον κάνουν να ομολογήσει εκείνος επέμεινε στις αρχικές του δηλώσεις, αν και έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις.

«Η θεωρία του είναι ότι το κορίτσι συναντήθηκε μαζί του και με δική της θέληση πήγε στο σπίτι του, όπου με τη συναίνεσή της συνευρέθηκαν ερωτικά και στη συνέχεια οι δρόμοι τους χώρισαν», σχολιάζει η ίδια πηγή.

Τα στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας

Ένα από τα πρώτα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν υλικό από κάμερες ασφαλείας με πρόσβαση στην είσοδο της οικίας του 32χρονου και του Πακιστανού συγκατοίκου του.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει τον φερόμενο ως δράστη να μπαίνει μαζί με την Αναστάζια στο σπίτι, αλλά η κοπέλα να μην βγαίνει ποτέ.

Τόσο ο 32χρονος όσο και ο συγκάτοικός του ερωτήθηκαν ξανά και ξανά με τον δεύτερο να λέει πως η 27χρονη δεν πήγε ποτέ στο σπίτι τους. Και οι δύο, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, «έπεφταν συνεχώς σε αντιφάσεις» στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές.

Η ίδια κάμερα έχει καταγράψει ώρα αργότερα τον 32χρονο να αποχωρεί από την οικία του μόνος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι σκότωσε την κοπέλα και προσπάθησε να εξαφανίσει τη σορό της με τη βοήθεια του συγκατοίκου του, σε βάρος του οποίου αναμένεται επίσης να ασκηθούν διώξεις.

«Αυτό που εξετάζουμε είναι εάν ο συγκάτοικος τον βοήθησε να βγάλουν την σορό, εφόσον το έγκλημα διαπράχθηκε μέσα στο σπίτι από κάποιο παράθυρο ή άλλη έξοδο που ήξεραν ότι δεν θα καταγράφουν οι κινήσεις τους», έλεγε από χθες στο ethnos.gr ανώτατος αξιωματικός.

Η φράση «εφόσον το έγκλημα διαπράχθηκε μέσα στο σπίτι» δεν είναι τυχαία, καθώς ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί το πώς ξεψύχησε η άτυχη κοπέλα. Ως εξαιρετικά σημαντικό αξιολογείται και το γεγονός ότι, το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης, είχε βρεθεί περί τα 2 χιλιόμετρα από το σπίτι του βασικού υπόπτου, δεν είχε την κάρτα SIM στο εσωτερικό του, ενώ το τελευταίο στίγμα είχε καταγραφεί σε άλλο σημείο του νησιού.

Βασανιστικός ο θάνατος της 27χρονης

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Αναστάζια βασανίστηκε μέχρι να ξεψυχήσει», υπογραμμίζουν πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. «Ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός και όλα όσα βίωσε τα τελευταία λεπτά της ζωής της θα μας τα δείξουν τα ευρήματα από την νεκροψία-νεκροτομή», προσθέτουν. Η πρώτη φράση που είπε στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση είναι ότι «το κορίτσι το έπνιξαν».

Η σορός της βρέθηκε ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του βασικού υπόπτου, ενώ τόσο εκείνος όσο και ο συγκάτοικος του είχαν ίχνη πάλης με εμφανείς εκδορές στο σώμα τους. Γενετικό υλικό έχει ληφθεί και από τους δύο και σε παράλληλο χρόνο με την ιατροδικαστική εξέταση θα «τρέξουν» και στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου έχουν αποσταλεί τα ευρήματα.

Στο σπίτι τους βρέθηκαν και τρίχες από τα μαλλιά της 27χρονης, που αποτελούν και το δεύτερο στοιχείο που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Πακιστανού ότι δεν είδε ποτέ την 27χρονη.

Η σορός της άτυχης κοπέλας είχε τυλιχθεί με ένα σεντόνι και από το κεφάλι μέχρι τα πόδια είχε καλυφθεί με μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Εντοπίστηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης, χωρίς ρούχα και εσώρουχα και το μόνο ορατό σημείο του κορμιού της ήταν μικρή επιφάνεια από τα κάτω άκρα της.

Πηγή: neakriti.gr