Κως: Οι πρώτες ενδείξεις για την γυναικοκτονία - Στο κάδρο των ερευνών και δεύτερο πρόσωπο

Τραγικός επίλογος στις έρευνες που διεξάγονταν στην Κω για τον εντοπισμό της 27χρονης από την Πολωνία. Οι πρώτες ενδείξεις του ιατροδικαστή, το δεύτερο πρόσωπο που μπαίνει στο κάδρο των ερευνών και η ανάκριση του 32χρονου.

Κως: Οι πρώτες ενδείξεις για την γυναικοκτονία - Στο κάδρο των ερευνών και δεύτερο πρόσωπο

Δυστυχώς οι χειρότερες προβλέψεις για την 27χρονη Αναστάζια Ρουμπίνκσκα από την Πολωνία, η οποία εργαζόταν για την σεζόν σε ξενοδοχείο στο Μαρμάρι της Κω και τα ίχνη της χάθηκαν από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, βγήκαν αληθινές.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουνίου, μία εθελόντρια διασώστης της Πολιτικής Προστασίας εντόπισε μία σορό εντός του έλους των Αλυκών, στο Τιγκάκι της Κω. Στο σημείο έσπευσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχουν μεταβεί στο νησί και αναγνώρισαν το θύμα μακροσκοπικά.

Η σορός της εντοπίστηκε γυμνή και τυλιγμένη με ένα σεντόνι, ενώ η μισή έως και το κεφάλι ήταν καλυμμένη με σακούλα, μέσα στο νερό κάτω από ένα δέντρο και από πάνω της ο δράστης είχε τοποθετήσει και κλαδιά.

Η σορός βρίσκεται σε αποσύνθεση και σε κατάσταση σαπωνοποίησης λόγω του νερού. Το σημείο έχει αποκλειστεί από άντρες των Εγκληματολογικών Ερευνών και κλήθηκε στον τόπο ιατροδικαστής. Σημειώνεται ότι βρέθηκε πάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του συλληφθέντα για την αρπαγή της.

Πλέον, θεωρείται δεδομένο ότι ο συλληφθείς που δεν συνεργάστηκε καθόλου με τις Αρχές θα αντιμετωπίσει κατηγορίες και για την ανθρωποκτονία της, ενδεχομένως και για τον βιασμό της, ανάλογα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή, από την νεκροψία-νεκροτομή που θα ακολουθήσει.

Οι πρώτες ενδείξεις που έχει ο ιατροδικαστής που έχει μεταβεί στο σημείο παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο, ωστόσο περισσότερα αναμένεται να προκύψουν από την εξέταση της σορού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Ο συλληφθείς, άλλωστε, είχε αμυχές στο σώμα του, στον λαιμό και τα χέρια που παραπέμπουν σε νυχιές και προσπάθησε να τις δικαιολογήσει ανεπιτυχώς, έτσι είναι πιθανόν να υπάρξουν σχετικά γενετικά ευρήματα και στα νύχια του θύματος.

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και ο Πακιστανός συγκάτοικός του, όμως, ο οποίος επίσης φαίνεται να έχει πέσει σε αντιφάσεις. Άλλωστε, μόνο δύο τρόποι υπάρχουν για να μπόρεσε το σώμα της άτυχης κοπέλας να βρεθεί εκεί. Είτε να έγιναν όλα στο συγκεκριμένο σημείο, είτε προφανώς με την βοήθεια κάποιου να μεταφέρθηκε το πτώμα της από το σπίτι των δύο αλλοδαπών στον βάλτο.

Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που δείχνει τον συλληφθέντα με την κοπέλα να πηγαίνουν στο σπίτι του, μετά το μίνι-μάρκετ στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, δεν υπάρχει όμως υλικό που να τους δείχνει να φεύγουν, ενώ ο συγκάτοικος δίνει μια διαφορετική εικόνα. Εάν όμως γνώριζαν ότι το απέναντι σπίτι είχε κάμερα που «βλέπει» την είσοδο του ισόγειου σπιτιού τους, ενδεχομένως από ένα πίσω παράθυρο να έγινε η μεταφορά.

Από τη στιγμή που βρέθηκε η σορός της κοπέλας, καθώς οι αστυνομικοί δεν έχουν δικαίωμα να τους ανακρίνουν ξανά αφού η υπόθεση έχει περάσει στην κύρια Ανάκριση και ο δράστης και τυχόν άλλα πρόσωπα που μπορεί να προκύψουν δύνανται να μιλήσουν μόνο στην Ανακρίτρια, προσπαθούν με άλλους τρόπους να «δέσουν» περισσότερο την υπόθεση.

Έτσι, οι αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικά υλικά στην συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές που ενδεχομένως να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους και η ομολογία να φαντάζει μετά απλά μια τυπική διαδικασία.

Δυστυχώς, το γεγονός ότι χθες βρέθηκε πεταμένο το κινητό της και χωρίς την κάρτα SIM είχε μετατρέψει την πεποίθηση σε απόλυτη βεβαιότητα για την τέλεση εγκληματικής ενέργειας σε βάρος της 27χρονης Αναστάζια, όπως επίσης τα ευρήματα των αστυνομικών στο σπίτι του 32χρονου, όπου βρέθηκαν ξανθές τρίχες, αποτσίγαρα και μία μπλούζα με κηλίδα αίματος που μαζί με το κινητό της έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Υπήρχαν ακόμη μαρτυρίες πως μετά από αυτή την νύχτα είχε στα ρούχα του τριβόλια και αγκάθια που παραπέμπουν σε παραμονή του στο ύπαιθρο, όπου ενδεχομένως οδήγησε την άτυχη κοπέλα, κάτι που μετά από αυτές τις εξελίξεις ενδεχομένως να αναγκαστεί πλέον να εξιστορήσει ενώπιον της Ανακρίτριας κατά την απολογία του.

Στην Κω βρίσκεται πλέον και η μητέρα της Αναστάζια μαζί με ιδιωτικό ντετέκτιβ που έχει προσλάβει από την χώρα της. Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και συνεχείς πιέσεις δέχονται οι ελληνικές Αρχές από την Πρεσβεία της Πολωνίας για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την Τρίτη 13 Ιουνίου έγινε δήλωση εξαφάνισης στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας από τον ομοεθνή σύντροφο της κοπέλας που επίσης εργάζεται στο ίδιο ξενοδοχείο στο Μαρμάρι, ο οποίος ανέφερε στους αστυνομικούς πως εκείνη τον κάλεσε στο τηλέφωνο το προηγούμενο βράδυ και του είπε πως θα έβγαινε έξω για ποτό αφού είχε ρεπό.

Μάλιστα, όπως είπε στους αστυνομικούς ο ίδιος, η κοπέλα τον κάλεσε πιο αργά το βράδυ μεθυσμένη και του ζήτησε να πάει να την πάρει εκείνος από ένα σημείο, στο οποίο όμως δεν την βρήκε και το τηλέφωνό της έκτοτε ήταν κλειστό, με αποτέλεσμα το πρωί να πάει να δηλώσει την εξαφάνισή της στην Αστυνομία φοβούμενος τα χειρότερα.

Οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 32χρονου από το Μπαγκλαντές με την κατηγορία της αρπαγής. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς ο συλληφθείς κατά την εξέτασή του, η κοπέλα μετά την έξοδό της και σε κατάσταση μέθης μπήκε στο μίνι-μάρκετ που συχνάζει εκείνος και παρέα ομοεθνών του και του ζήτησε χασίς.

Όπως ισχυρίζεται δεν της έδωσε, ωστόσο έφυγαν μαζί από το κατάστημα και πήγαν στο σπίτι του, όπου κατά δήλωσή του υπήρξε συναινετική σεξουαλική πράξη και στην συνέχεια την άφησε στην περιοχή Τιγκάκι και εκείνη έφυγε.

Από τις κάμερες που εξέτασαν οι Αρχές δεν επιβεβαιώθηκε το τελευταίο σκέλος όσων αναφέρει ο δράστης, αντιθέτως φαίνεται αργά το βράδυ και τα ξημερώματα ο σύντροφός της που πηγαίνει στο σημείο και την ψάχνει αλλά εκείνη είναι άφαντη.

Επίσης, από την κάμερα του μίνι μάρκετ φαίνεται η κοπέλα να είναι σε καλή κατάσταση, να πίνει ένα κρασί και όταν πήγε ο 32χρονος, έκατσε μαζί της και ύστερα από λίγο έφυγαν μαζί με το μηχανάκι του.

Σημειώνεται ότι σε κατ' οίκον έρευνα στο σπίτι του 32χρονου, βρέθηκε εισιτήριο που έβγαλε την επόμενη μέρα για να φύγει από το νησί για την Ιταλία, κάτι που έκανε τις Αρχές να πιστεύουν ότι είχαν συμβεί χειρότερα πράγματα σχετικά με την κατάσταση της 27χρονης.

Στον ομοεθνή συγκάτοικο του συλληφθέντα που δεν αντιμετωπίζει επί του παρόντος κάποιες κατηγορίες αλλά βρίσκεται στην διάθεση των Αρχών, επίσης διαπιστώθηκαν στο σώμα του κάποιες αμυχές. Από την Αστυνομία ελήφθησαν δείγματα DNA από τον συλληφθέντα και τον συγκάτοικό του, από το σπίτι τους και από το διαμέρισμα της κοπέλας και του συντρόφου της στο ξενοδοχείο.

Το κινητό της βρέθηκε τυχαία από έναν διερχόμενο, πεταμένο σε ένα σημείο στο δρόμο, προς το Μαρμάρι, περίπου 500 μέτρα από το σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Πηγή: news247.gr