Κως: Κορυφώνεται η αγωνία για την Αναστάζια - «Μάλλον θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν» (vids)

Σε εξέλιξη το θρίλερ για την 27χρονη από την Πολωνία. Στο νησί η μητέρα της Αναστάζια μαζί με ιδιωτικό ντετέκτιβ. Έρευνες και σε στρατόπεδο.

Κως: Κορυφώνεται η αγωνία για την Αναστάζια - «Μάλλον θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν» (vids)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία η οποία εξαφανίστηκε στο νησί της Κω.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα, Κυριακή, στο νησί έφτασε από την Πολωνία η μητέρα της αγνοουμένης, μαζί με ιδιωτικό ντετέκτιβ ώστε να αναζητήσουν την κοπέλα.

Την είδηση είχε κάνει γνωστή το βράδυ του Σαββάτου ο σύντροφος της με ανάρτηση στο facebook γράφοντας πως "με την μαμά της Αναστάζια και μια ομάδα ντετέκτιβ θα ψάξουμε την Αναστάζια. Αν θέλει κάποιος να μας βοηθήσει να την ψάξουμε ή γνωρίζει ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν στην αναζήτηση, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας. Κάθε ώρα μετρά! Παρακαλώ κοινοποιήστε όπου μπορείτε".

Νωρίτερα, οι έρευνες συνεχίστηκαν σε ένα εγκαταλειμμένο στρατόπεδο του νησιού, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σπίτι του 32χρονου συλληφθέντα.

Οι αρχές έψαξαν σε δωμάτια και σε πηγάδια του στρατοπέδου, χωρίς ωστόσο να βρουν κάποιο νέο στοιχείο.

Κως: "Είχαμε ελέγξει το σημείο που βρέθηκε το κινητό πολλές φορές πριν βρεθεί"

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του Θωμά Καραθωμά, επικεφαλής ερευνών πολιτικής προστασίας, ο οποίος μίλησε για τις εξελίξεις των ερευνών στην εκπομπή "Χαμοπέλα και Πάλι".

"Είχαμε περάσει πολλές φορές από εκείνο το σημείο και δεν είχαμε βρει κάτι και ξαφνικά χθες το βρήκαμε. Μάλλον θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν. Ελέγξαμε τα περισσότερες πηγάδια και είχαμε και ειδικές κάμερες που τα βάλαμε στα πηγάδια για να δούμε τι υπάρχει μέσα στο νερό αλλά δεν βρήκαμε τίποτα. Πιστεύω πως δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρεθεί κάτι".

Βίντεο-ντοκουμέντο πριν την εξαφάνιση

Σε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας ταβέρνας στο Μαρμάρι, κοντά στο ξενοδοχείο που εργαζόταν η 27χρονη Αναστάζια, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA φαίνεται η Αναστάζια να μπαίνει στο μαγαζί χωρίς να συνομιλεί με κάποιον υπάλληλο, αλλά να διαβάζει τον τιμοκατάλογο. Στη συνέχεια ασχολείται για λίγα λεπτά με το κινητό της και έπειτα τραβά με το κινητό της φωτογραφία τον τιμοκατάλογο.

Μετά φαίνεται πως η 27χρονη βγαίνει στον κεντρικό χώρο της ταβέρνας και δείχνει να περιπλανιέται σαν να ήταν χαμένη. Έπειτα, στρίβει αριστερά προς το μίνι μάρκετ, όπου εκείνο το βράδυ επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το MEGA φαίνεται πως την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης ο σύντροφος της 27χρονης πήγε στην ταβέρνα με τη φωτογραφία της Αναστάζια αναζητώντας την.

Ίχνη πάλης έφερε ο 32χρονος - Το κινητό και τα ευρήματα στο σπίτι του

Στην ανακρίτρια για να απολογηθεί τη Δευτέρα παρέπεμψε η εισαγγελέας Κω τον 32χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές που συνελήφθη με τη κατηγορία της αρπαγής της 27χρονης.

Το κινητό της βρέθηκε τυχαία το Σάββατο από έναν διερχόμενο, πεταμένο σε ένα σημείο στο δρόμο, στο Μαρμάρι, κοντά στο σπίτι του 32χρονου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κινητό δεν περιείχε την κάρτα SIM.

Δίπλα από το σπίτι του είναι ένα πηγάδι όπου έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες όπως και σε άλλα παρακείμενα πηγάδια και κατεβάζουν ειδικές κάμερες. Ο φόβος για τα πηγάδια γίνεται πιο ορατός αφού η περιοχή του έλους ερευνήθηκε σε μεγάλο βαθμό με αρνητικά αποτελέσματα.

Ο συλληφθείς έφερε ίχνη πάλης στο σώμα του ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν ξανθές τρίχες και μία μπλούζα με μία κηλίδα αίματος. Το κινητό θα αναλυθεί, όπως επίσης αναμένονται απαντήσεις από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για τα υπόλοιπα ευρήματα.

Για ένα πλάνο μία ξανθιάς κοπέλας που φαίνεται να έχει καταγράψει μία ταβέρνα στην περιοχή, να περπατάει μόνη της, διαπιστώθηκε πως δεν ήταν εκείνη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Από την Ασφάλεια Κω συνελήφθη για αρπαγή ο 32χρονος άντρας από το Μπαγκλαντές, καθώς παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας πως η κοπέλα πήγε σε μίνι μάρκετ που συχνάζει μαζί με άλλους ομοεθνείς του στο Τιγκάκι το βράδυ της Δευτέρας, σε κατάσταση μέθης και τους ζήτησε χασίς, αρνούμενος βεβαίως ότι την προμήθευσε ναρκωτικά.

Φαίνεται πως ο ομοεθνής σύντροφος της κοπέλας που εργάζεται στο ίδιο ξενοδοχείο με εκείνη, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, είπε πως γνώριζε ότι η κοπέλα του που είχε ρεπό θα έβγαινε μόνη της εκείνο το βράδυ, όπως του είχε πει και θα πήγαινε στο μίνι μάρκετ για να προμηθευτεί από τους Μπαγκλαντεσιανούς χασίς.

Ο συλληφθείς 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ισχυρίστηκε πως την πήγε μετά από εκεί στο σπίτι του στην περιοχή και με την συναίνεσή της, όπως επίσης ισχυρίστηκε, συνευρέθηκαν ερωτικά και ύστερα την οδήγησε σε ένα σημείο στο Τιγκάκι λίγο πιο μακριά από το σπίτι του με το μηχανάκι του και την άφησε.

Από τις κάμερες που μέχρι τώρα έχουν εξετάσει οι Αρχές δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται το τελευταίο σκέλος όσων αναφέρει ο δράστης, αντιθέτως φαίνεται αργά το βράδυ και τα ξημερώματα ο σύντροφός της που πηγαίνει στο σημείο και την ψάχνει αλλά εκείνη είναι άφαντη.

Επίσης από την κάμερα του μίνι μάρκετ φαίνεται η κοπέλα να είναι σε καλή κατάσταση, να πίνει ένα κρασί και όταν πήγε ο 32χρονος, έκατσε μαζί της και ύστερα από λίγο έφυγαν μαζί με το μηχανάκι του.

Καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το θύμα είναι πιθανόν να βιάστηκε και να είχε ακόμη χειρότερη κατάληξη, γι’ αυτό η ανάκριση σε βάρος του συλληφθέντα συνεχίζεται, ειδικά και μετά τα τελευταία ευρήματα που μόνο δυσοίωνες προβλέψεις προκαλούν. Σημειώνεται ότι σε κατ' οίκον έρευνα στο σπίτι του 32χρονου, βρέθηκε εισιτήριο που έβγαλε την επόμενη μέρα για να φύγει από το νησί και μάλιστα για άλλη χώρα της Ευρώπης, κάτι που ενισχύει τους χειρότερους φόβους των Αρχών.

Στον ομοεθνή συγκάτοικο του συλληφθέντα που έχει αφεθεί ελεύθερος όπως και οι υπόλοιποι της παρέας, επίσης διαπιστώθηκαν στο σώμα του κάποιες αμυχές, τις οποίες ο ίδιος τις δικαιολόγησε ως αποτέλεσμα ενός τροχαίου ατυχήματος που είχε πριν μερικές ημέρες. Από την Αστυνομία ελήφθησαν δείγματα DNA από τον συλληφθέντα και τον συγκάτοικό του, από το σπίτι τους και από το διαμέρισμα της κοπέλας και του συντρόφου της στο ξενοδοχείο.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα στίγματα της κινητής τηλεφωνίας, ενώ συμπληρωματική κατάθεση έδωσε και ο Πολωνός σύντροφος της κοπέλας. Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς εκείνος, κάποια στιγμή τον πήρε τηλέφωνο το βράδυ της Δευτέρας και του είπε ότι ήταν μεθυσμένη και του ζήτησε να την πάρει από κάποιο σημείο έξω από το Μαρμάρι.

Όταν πήγε εκεί δεν την βρήκε, ενώ σε εφαρμογή που είχε στο κινητό είδε πως το τελευταίο στίγμα της ήταν στο Τιγκάκι και ούτε εκεί την βρήκε και το πρωί πλέον και έχοντας ανησυχήσει πολύ για εκείνη, πήγε στην τοπική αστυνομική Αρχή και δήλωσε την εξαφάνισή της.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους τέσσερις ομοεθνείς του δράστη που προσήχθησαν και εξετάστηκαν δεν προέκυψε σε βάρος τους τίποτα και όπως δήλωσαν αποχώρησαν πριν φύγουν μαζί ο 32χρονος με την 27χρονη, όπως και ο συγκάτοικος ισχυρίστηκε ότι έφυγε από το σπίτι πριν καν κάνουν οτιδήποτε ο 32χρονος ομοεθνής του με την κοπέλα.

Η Αστυνομία έχει ζητήσει και την συνδρομή της Πυροσβεστικής που ήδη χρησιμοποιεί προσωπικό, drone και σκύλο ανιχνευτή στις έρευνες, στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα σε Μαρμάρι και Τιγκάκι όπου υπάρχει έλος και πηγάδια, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν και εθελοντές.

πηγή: News247