Πούτιν για Αφρικανούς ηγέτες: «Ανοιχτοί σε διάλογο με όσους θέλουν ειρήνη» - «Όχι» από Ζελένσκι

Ισορροπημένη χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την αφρικανική προσέγγιση για την Ουκρανία. Απέκλεισε κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πούτιν για Αφρικανούς ηγέτες: «Ανοιχτοί σε διάλογο με όσους θέλουν ειρήνη» - «Όχι» από Ζελένσκι

«Έτοιμος» για έναν «εποικοδομητικό διάλογο με όσους θέλουν την ειρήνη», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους Αφρικανούς μεσολαβητές για την Ουκρανία, χαιρετίζοντας την “ισορροπημένη προσέγγισή τους” απέναντι στην κρίση αυτή.

«Χαιρετίζουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση των Αφρικανών φίλων μας απέναντι στην ουκρανική κρίση”, δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη της συνάντησης αυτής στην Αγία Πετρούπολη, στη βορειοδυτική Ρωσία.

«Είμαστε ανοιχτοί σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με όλους εκείνους που θέλουν την ειρήνη, η οποία βασίζεται στις αρχές της δικαιοσύνης και της συνεκτίμησης των νομίμων συμφερόντων των (ενδιαφερομένων) μερών» υπογράμμισε.

«Όχι» από Ζελένσκι

Οι ηγέτες από τη Νότια Αφρική, τη Σενεγάλη, την Αίγυπτο, τη Ζάμπια, την Ουγκάντα, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τα νησιά Κομόρες συναντήθηκαν με τον Πούτιν στο κυβερνητικό Ανάκτορο Κονσταντινόφσκι του 18ου αιώνα μετά την επίσκεψή τους στο Κίεβο χθες, Παρασκευή, όπου ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τους απέκλεισε κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία καταγγέλλοντας την “εξαπάτηση” της Μόσχας μεσούσης της αντεπίθεσης των ενόπλων δυνάμεών της, μετά τη συνάντηση που είχε με την αφρικανική αντιπροσωπεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ