Κως - Εξαφάνιση 27χρονης: Ίχνη πάλης στο σώμα υπόπτου - «Με κάποιον έφυγε» λέει μάρτυρας (vid)

Νέα στοιχεία για την υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια

Κως - Εξαφάνιση 27χρονης: Ίχνη πάλης στο σώμα υπόπτου - «Με κάποιον έφυγε» λέει μάρτυρας (vid)

Νέα, σημαντικά, στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές όσον αφορά στην υπόθεση της εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια Πατρίτσια Ρουμπίνσκα από την Κω, από το βράδυ της Δευτέρας.

Η 27χρονη είχε φτάσει στην Κω πριν από περίπου έναν μήνα και εργαζόταν στο εστιατόριο πολυτελούς ξενοδοχείου. Το βράδυ της Δευτέρας εθεάθη σε μίνι μάρκετ στην περιοχή Μαρμάρι, σε κατάσταση μέθης, ενώ η τελευταία της επικοινωνία ήταν με τον σύντροφό της.

«Η κοπέλα καθόταν έξω μόνη της σε μια περίφραξη που έχω εκεί πέρα και έπινε το κρασάκι της. Από εκεί και πέρα μετά δεν ξέρω. Στο δρόμο καθόταν στην περίφραξη επάνω» ανέφερε ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ, μιλώντας στο Mega και προσέθεσε: «Πρώτη φορά είχε έρθει στο μαγαζί. Ήρθε ψώνισε από εδώ σηκώθηκε και έφυγε. Στο μαγαζί ήρθε μόνη της τώρα μετά τι έκανε, πώς έφυγε, δεν ξέρω. Πάντως, με κάποιον έφυγε».

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές ανδρών ως υπόπτων, με τον έναν - έναν 32χρονο από το Μπαγκλαντές - να συλλαμβάνεται με την κατηγορία της αρπαγής.

Και η μητέρα της 27χρονης πιστεύει ότι το παιδί της έχει απαχθεί. Χαρακτηριστικά ήταν τα λεγόμενά της σε πολωνικό μέσο, όπου είπε: «Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι η κόρη μου απήχθη».

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του 32χρονου

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 32χρονου βασιζόμενοι σε δύο βασικά στοιχεία. Αρχικά, κατά την κατάθεσή του στην αστυνομία έπεφτε σε αντιφάσεις. Αυτό κίνησε υποψίες.

Ο άνδρας ισχυρίστηκε πως, μαζί με τα άλλα τέσσερα άτομα, είδαν την 27χρονη στο μίνι μάρκετ και προσφέρθηκαν να τη βοηθήσουν. Ο ίδιος ανέφερε πως είχε ερωτική επαφή με τη νεαρή και στη συνέχεια την άφησε σε σημείο όπου είχε δώσει ραντεβού με τον σύντροφό της.

Ωστόσο, από την έρευνα που έγινε στην περιοχή και το υλικό από κάμερες ασφαλείας δεν επιβεβαιώνονται τα λεγόμενά του.

Το δεύτερο επιβαρυντικό στοιχείο είναι πως μετά την εξαφάνιση της 27χρονης είχε αγοράσει εισιτήριο για την Ιταλία.

Σημάδια πάλης στο σώμα υπόπτου

Η αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, και ο τηλεοπτικός σταθμός γνωστοποίησε ότι στο σώμα ενός εκ των πέντε ανδρών που εξετάστηκαν - δεν διευκρινίστηκε σε ποιον - υπήρχαν σημάδια πάλης.

Από το δωμάτιο που διέμενε η 27χρονη έχουν ληφθεί δείγματα DNA, όπως και από τους υπόπτους, για να διαπιστωθεί εάν προκλήθηκαν από εκείνη.

Όλο το βάρος της έρευνας, πάντως, έχει πέσει στον 32χρονο ο οποίος επιμένει ότι έφυγε με τη νεαρή με τη μηχανή του και μετά την άφησε.

Το τελευταίο στίγμα από το κινητό της Αναστάζια εντοπίστηκε μετά τις 04:00 της Τρίτης στην περιοχή Τιγκάκι. Σημειώνεται πως η κοπέλα είχε επικοινωνήσει με τον σύντροφό της μετά τις 10:00 της Δευτέρας και του είχε ζητήσει να πάει να την πάρει, αλλά δεν τη βρήκε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Τελικώς, έκανε τη δήλωση της εξαφάνισης.

Τι κατέθεσε ο σύντροφός της

Ο σύντροφος της νεαρής εκλήθη για συμπληρωματική κατάθεση από την αστυνομία.

Όπως είπε, την ημέρα και την ώρα της εξαφάνισής της ήταν στο ξενοδοχείο και δούλευε. Τα λεγόμενά του θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί εάν λέει την αλήθεια.

Στην έρευνα για τον εντοπισμό της χρησιμοποιούνται και drones γιατί υπάρχουν πολλά πηγάδια στην περιοχή, ενώ αστυνομικοί και πυροσβέστες κάνουν επιτόπιους ελέγχους.

«Υπάρχουν πολλά σενάρια, άλλα σενάρια λένε ότι την κοπέλα τη δολοφόνησαν και την έριξαν σε πηγάδι άλλα σενάρια λένε ότι ακόμα ζει η κοπέλα και την ψάχνουν» ανέφερε κάτοικος της Κω.

Πηγή: lifo.gr