Δήμαρχος Καλαμάτας για ναυάγιο Πύλου: «Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς - Πάνω από 700 οι επιβαίνοντες»

Για «ανείπωτη τραγωδία» έκανε λόγο ο δήμαρχος ΚαλαμάταςΑθανάσιος Βασιλόπουλος, όσον αφορά στο πολύνεκρο ναυάγιο με τους μετανάστες ανοιχτά της Πύλου

Δήμαρχος Καλαμάτας για ναυάγιο Πύλου: «Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς - Πάνω από 700 οι επιβαίνοντες»

Σε ένα από τα πιο πολύνεκρα ναυάγια στην Ελλάδα, εξελίσσεται η τραγωδία που έγινε ανοιχτά της Πύλου, κατά την οποία τουλάχιστον 78 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/06).

Όπως επιβεβαίωσε στο CNN Greece ο δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, οι επιβαίνοντες φαίνεται να ήταν γύρω στους 700 ίσως και περισσότεροι, ωστόσο κανείς ακόμα δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον ακριβή αριθμό.

«Οι γυναίκες και τα παιδιά ήταν στα αμπάρια»

«Οι γυναίκες και τα παιδιά ήταν στα αμπάρια» ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «ανείπωτη τραγωδία» και εκφράζοντας παράλληλα φόβους ότι ο απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των διασωθέντων είναι 104, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 26 άτομα, εκ των οποίων όλοι άνδρες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Στην επιχείρηση διάσωσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130, ένα Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και με ένα Ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Επιχειρούν επίσης δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, επτά παραπλέοντα πλοία και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Σημειώνεται ότι το σημείο όπου βυθίστηκε το σκάφος, 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, βρίσκεται κοντά στο λεγόμενο «Φρέαρ των Οινουσσών», όπου το μέγιστο βάθος φτάνει τα 5.000 μέτρα.

cnn.gr