Τραγωδία στην Πύλο: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στους 78 (vid)

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο που σημειώθηκε ανοικτά της Πύλου

Τραγωδία στην Πύλο: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στους 78 (vid)

Σε ένα από τα πλέον πολύνεκρα ναυάγια με πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο τείνει να εξελιχθεί αυτό που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν έχουν επιβεβαιωθεί 78 νεκροί, έχουν διασωθεί 104, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στο σκάφος, που πιθανότατα είχε ξεκινήσει πριν από τέσσερεις ημέρες από το Τομπρούκ της Λιβύης, επέβαιναν τουλάχιστον 400 άνθρωποι.

Σε εξέλιξη είναι εδώ και ώρες μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος της FRONTEX.

Στην Καλαμάτα, σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί για την υποδοχή τους, μεταφέρονται οι επιζώντες. Οι 24 εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας, άλλοι με ελαφρύτερα και άλλοι με σοβαρότερα προβλήματα.

Στην Καλαμάτα μετέβη ο διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, όπως και ιατροδικαστικό κλιμάκιο από την Αθήνα.

Στο σημείο που μεταφέρονται οι διασωθέντες στην Καλαμάτα φτάνει στις 16:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Λόγω του ναυαγίου αναβάλλεται η προγραμματισμένη για απόψε ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα. Ο κ Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά,

Αντίστοιχη επικοινωνία είχε και ο Αλέξης Τσίπρας ακυρώνοντας και αυτός τη σημερινή του ομιλία στη Σητεία. Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος κλιμάκιο του κόμματος μεταβαίνει στην Καλαμάτα. Πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία, η οποία αποτυπώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο την απελπισία όσων αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη σημείωσε άλλωστε σε ανάρτηση του στο Facebook. Ήδη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής την Αθηνά Λινού και τον Αλέξη Χαρίτση είναι στην περιοχή.

Και ο τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μεταβαίνει στο λιμάνι της Καλαμάτας εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό ναυάγιο.

Πηγή: ertnews.gr