Γκρέτα Τούνμπεργκ: Αποφοίτησε στα 20 και σταματάει τις «σχολικές απεργίες» (pic)

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συμμετείχε στην τελευταία της "σχολική απεργία" για το κλίμα την Παρασκευή μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο, όμως υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Αποφοίτησε στα 20 και σταματάει τις «σχολικές απεργίες» (pic)

Έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο γράφτηκε η "τελευταία πράξη" των... σχολικών απεργιών στις οποίες συμμετείχε μέχρι σήμερα η Γκρέτα Τούνμπεργκ, καθώς η Σουηδή ακτιβίστρια αποφοίτησε σε ηλικία 20 ετών.

"Σήμερα, αποφοιτώ από το σχολείο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορώ πλέον να κάνω σχολική απεργία για το κλίμα", δήλωσε η Τούνμπεργκ, με ανάρτησή της στο Twitter.

Οι Σουηδοί μαθητές συνήθως ολοκληρώνουν τις σπουδές τους στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα 19, αλλά η Γκρέτα πήρε ένα χρόνο άδεια για την προεκλογική εκστρατεία.

Ήταν μόλις 15 ετών όταν άρχισε να διαδηλώνει έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας το 2018.

Κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε "σχολική απεργία για την κλιματική αλλαγή", είπε ότι θα παρευρεθεί μόνο όταν οι πολιτικοί αναλάβουν δράση.

Η διαμαρτυρία της οδήγησε στη δημιουργία διαφόρων κινημάτων σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, γνωστά ως Fridays for Future ή School Strike for Climate με τη Γκρέτα να συμβολίζει τον αγώνα των νέων για την κατάργηση των ορυκτών καυσίμων που θερμαίνουν τον πλανήτη.

Πάντως η ίδια κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει, αναφέροντας πως "εμείς που μπορούμε να μιλήσουμε έχουμε καθήκον να το κάνουμε. Για να αλλάξουμε τα πάντα, τους χρειαζόμαστε όλους".

"Θα συνεχίσω να διαδηλώνω τις Παρασκευές, παρόλο που δεν είναι τεχνικά 'σχολική απεργία'. Απλώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε", κατέληξε στη μακροσκελή ανάρτησή της στα social media.

Πηγή: news247.gr