Δίκη Πισπιρίγκου: Στο βήμα η παιδονευρολόγος που εξέτασε την Τζωρτζίνα

Η παιδονευρολόγος που κλήθηκε να εξετάσει στο Ωνάσειο την Τζωρτζίνα κατέθεσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δίκη Πισπιρίγκου: Στο βήμα η παιδονευρολόγος που εξέτασε την Τζωρτζίνα

Η παιδονευρολόγος Ιωάννα Κουρή που κλήθηκε να εξετάσει στο Ωνάσειο την Τζωρτζίνα κατέθεσε στην δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η γιατρός είχε κληθεί ως εξωτερικός συνεργάτης του Ωνασείου να εξετάσει και να αξιολογήσει την κατάσταση του παιδιού μετά την εκδήλωση επεισοδίου σπασμών που εκδηλώθηκε λίγο μετά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καρδιολογικό νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Σύμφωνα με την κα. Κουρή , ένα παιδί με τόσο βαριά μορφή τετραπληγίας ,που προκλήθηκε κατά την ανάνηψη μετά την ανακοπή στο Καραμανδάνειο, είναι πολύ δύσκολο να επανέλθει πλήρως.

Όπως ανέφερε η γιατρός για την εικόνα της Τζωρτζίνας «Ήταν ένα παιδί με πολύ έντονη υπερτονία, δηλαδή μεγάλη αντίσταση στους μύες του. Είχε πολύ έντονη σύσπαση των μασητήρων και έντονα αντανακλαστικά. Ήταν ένας εγκέφαλος που χρειαζόταν προσοχή γιατί δυσλειτουργούσε. Με βάση τη νευρολογική της εικόνα χρειαζόταν μια εκτεταμένη πορεία αποκατάστασης. Πολύ εντατικό πρόγραμμα εργοθεραπειών, φυσικοθεραπειών και λογοθεραπειών».

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου για τα αίτια του επεισοδίου σπασμών με κορεσμό και πυρετό για το οποίο κλήθηκε στο Ωνάσειο, η μάρτυρας είπε πως «Ο πυρετός σε ένα παιδί με εγκεφαλοπάθεια μπορεί να το κάνει αυτό, δεν είναι κάτι καθόλου ασυνήθιστο».

Πρόεδρος: Η εκτενής αποκατάσταση για την οποία μιλήσατε στην κατάθεσή σας και η πολύ καλή ιατροφαρμακευτική κάλυψη του παιδιού θα μπορούσαν να επαναφέρουν κάποιες από τις λειτουργίες του;

Μάρτυρας: Αυτό είναι δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά ένα παιδί με τόσο βαριά εικόνα είναι δύσκολο να επανέλθει πλήρως. Η πρόγνωση είναι επιφυλακτική.

Πρόεδρος: Λέτε ότι αφού εξετάσατε το παιδί πήρατε τηλέφωνο τη μητέρα του για να την ενημερώσετε. Σας ρώτησε κάτι η μητέρα; Είχατε κάποιον διάλογο;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι κάποιον διάλογο. Δεν με είχε ρωτήσει κάτι.

Εισαγγελέας: Η τόσο βαριά μορφή εγκεφαλοπάθειας σχετίζεται με τον χρόνο που θα μείνει ο εγκέφαλος χωρίς οξυγόνο;

Μάρτυρας: Όσο περισσότερο χρόνο μένει ο εγκέφαλος χωρίς οξυγόνο τόσο το χειρότερο, τόσες περισσότερες οι βλάβες.

Σε ερώτηση της πλευράς Υποστήριξης της κατηγορίας αν το δηλωθέν από την μητέρα επεισόδιο σπασμών στο σπίτι , όταν η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Καραμανδάνειο, θα αποτυπωνόταν στις εξετάσεις που έγιναν κατά την εισαγωγή της , η κ. Κουρή απάντησε: «Πάντα βασιζόμαστε στη διερεύνηση του επεισοδίου. Κρατάω ότι ένα εγκεφαλογράφημα είναι καθαρό, ωστόσο συνεχίζω τη διερεύνηση».

Υπεράσπιση: Στο Καραμανδάνειο στις 11/4 έγινε ένα επεισόδιο με σφίξεις 120 και χαμηλό κορεσμό και αναφέρθηκε ότι το παιδί είχε κλειστά μάτια. Θα μπορούσε να είναι σπασμοί;

Μάρτυρας: Θα μπορούσε αλλά με επιφύλαξη. Με εγκεφαλογράφημα θα ήμασταν σίγουροι.

Πηγή: news247.gr