Νέα Μάκρη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου - ΕΔΕ διατάχθηκε από το ΕΚΑΒ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η είδηση του θανάτου της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη.

Νέα Μάκρη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου - ΕΔΕ διατάχθηκε από το ΕΚΑΒ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η είδηση του θανάτου της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, καθώς, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το οικογενειακό της περιβάλλον, το ασθενοφόρο καθυστέρησε αρκετές ώρες με αποτέλεσμα η κοπέλα να χάσει τη ζωή της.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε τη διενέργεια έρευνας προς κάθε κατεύθυνση για την αναζήτηση τυχόν υπευθύνων για τη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού και τη μη έγκαιρη διακομιδή της 19χρονης στο νοσοκομείο. Την έρευνα θα διενεργήσει η προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Την ίδια ώρα, Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με κατεπείγοντα χαρακτήρα, έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού με τη 19χρονη. Οι συγγενείς αποδίδουν την τραγική κατάληξη στην καθυστέρηση του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «οι καθυστερήσεις του ΕΚΑΒ στην Αττική είναι καθημερινό φαινόμενο. Επιχειρούν 40 περίπου ασθενοφόρα πρωί και απόγευμα και 25-28 το βράδυ, λόγω έλλειψης προσωπικού και διαθεσιμότητας οχημάτων. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια για να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά».

Ανακοίνωση για τον θάνατο της 19χρονης εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. «Το Υπουργείο Υγείας διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ», αναφέρει το υπουργείο, ύστερα από τις καταγγελίες συγγενών της 19χρονης ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε να παραλάβει την άτυχη έγκυο.

Πηγή: kathimerini.gr