«Καίει» η τιμή της ξαπλώστρας – Πόσο κοστίζει το μπάνιο στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Ακριβή... έξοδος αποδεικνύεται το μπάνιο σε οργανωμένη παραλία της Αττικής για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Έως και... 180 ευρώ για ένα σετ ξαπλώστρες! 

«Καίει» η τιμή της ξαπλώστρας – Πόσο κοστίζει το μπάνιο στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Το κόστος διαφοροποιείται σημαντικά ανά παραλία, ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους επισκέπτες αλλά ακόμη και εντός της ίδιας παραλίας οι χρεώσεις μπορεί να είναι διαφορετικές.

Για παράδειγμα σε κάποιες περιπτώσεις οι ξαπλώστρες μπροστά στη θάλασσα χρεώνονται περισσότερο ή εάν διαθέτουν μαξιλάρι έχουν επίσης άλλη χρέωση. Άλλες παραλίες έχουν τιμή εισόδου και η χρήση ξαπλώστρας είναι έξτρα, άλλες δεν έχουν είσοδο και ο επισκέπτης πληρώνει το σετ με δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα και σε κάποιες υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση με την είσοδο.

Επίσης όλο και περισσότερες παραλίες εφαρμόζουν σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων προκειμένου οι επισκέπτες που επιθυμούν να μπορούν να εξασφαλίσουν τη ξαπλώστρα τους νωρίτερα.

Σε κάθε περίπτωση για ένα μπάνιο σε μία οργανωμένη παραλία οι επισκέπτες υπολογίζουν στο κόστος και όσα θα καταναλώσουν κατά την παραμονή τους εκεί (νερό, καφέ ή κάποιο σνακ) εφόσον δεν έχουν φέρει ...προμήθειες από το σπίτι.

Ενδεικτικά πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε ορισμένες από τις πιο γνωστές οργανωμένες παραλίες της Αττικής.

Ξεκινώντας από τις οικονομικότερες επιλογές, στη Γαλάζια Ακτή στην παραλία του Σχοινιά, τις καθημερινές η είσοδος είναι δωρεάν με ελάχιστη κατανάλωση ανά άτομο 3 ευρώ και η ξαπλώστρα χρεώνεται 2,5 ευρώ- 3,5 ευρώ (ανάλογα με το είδος της). Τα Σαββατοκύριακα και αργίες η είσοδος είναι 3 ευρώ (μειωμένη στο 1,5 για παιδιά, φοιτητές, εφήβους και ηλικιωμένους) ενώ η ξαπλώστρα κοστίζει από 5 έως 7,5 ευρώ.

Στον Άλιμο και την Ακτή του Ήλιου η γενική είσοδος από Δευτέρα έως και Παρασκευή είναι στα 6 ευρώ ενώ η χρέωση για ξαπλώστρα στα 2 ευρώ. Μειωμένη είναι η είσοδος για ανέργους και ηλικιωμένους άνω των 65 ετών καθώς και για τα παιδιά 5 έως 12 ετών (3 ευρώ). Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες η τιμή ανεβαίνει για τη γενική είσοδο στα 8 ευρώ (4 ευρώ το μειωμένο) και στα 4 ευρώ για τις ξαπλώστρες.

Στην Ακτή Βουλιαγμένης υπάρχει γενική είσοδος ανά άτομο στα 10 ευρώ τις καθημερινές και τα 15 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Μειωμένη στα 5 και 8 ευρώ αντίστοιχα είναι η είσοδος για ανέργους και ηλικιωμένους άνω των 65 ετών καθώς και για τα παιδιά από 6 έως 18 ετών.

Στην παραλία Edem, το σετ για τις απλές δύο ξαπλώστρες και μία ομπρέλα, ξεκινάει από 15 ευρώ και 30 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και αργίες ενώ υπάρχουν διαφορετικές επιλογές όπου του κόστος της ξαπλώστρας ανεβαίνει.

Στο Λαγονήσι το σετ ξαπλώστρες - ομπρέλα και δύο μπουκαλάκια νερό για δύο άτομα κοστίζει 30 ευρώ τις καθημερινές και 70 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. (8 και 10 ευρώ αντίστοιχα για παιδιά 6-12 ετών).

Tέλος, στην κοσμοπολίτικη παραλία του Αστέρα οι τιμές ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο. Μια ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες κοστίζουν 80 ευρώ τις καθημερινές (100 στην πρώτη σειρά της παραλίας) και 160 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες (180 στην πρώτη σειρά).

Πηγή: cnn.gr