Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά - Συνεχίζεται η μαζική έξοδος

Συνεχίζεται και το Σάββατο (03/06) η μαζική έξοδος των επιβατών με πλοίο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς από νωρίς το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Το αδιαχώρητο στο λιμάνι του Πειραιά - Συνεχίζεται η μαζική έξοδος

Με σύμμαχο πλέον τον καιρό, καθώς βελτιώνεται σταδιακά στα νησιά τόσο του Αργοσαρωνικού όσο και των Κυκλάδων, οι Αθηναίοι αναζητούν τρεις ημέρες χαλάρωσης και διασκέδασης.

Μέχρι την Παρασκευή (02/06) είχαν «κοπεί» πάνω 15.000 εισιτήρια και σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας «η τουριστική περίοδος ξεκίνησε πολύ καλά».

Παράλληλα συνεχίζεται και έξοδος των εκδρομέων στην ηπειρωτική Ελλάδα, με τα μέτρα της Τροχαία να είναι αυξημένα.

Τα μέτρα που έχει λάβει η Τροχαία

  • Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της ΕΛ.ΑΣ. κυρίως των υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Πηγή: cnn.gr