Γέφυρα Σερβίων: Ανοίγει αύριο Σάββατο για ΙΧ και ασθενοφόρα

Ανοίγει, αύριο 3 Ιουνίου μετά τις 2:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, μόνο για τα ΙΧ οχήματα και τα ασθενοφόρα, η Γέφυρα των Σερβίων μετά το θετικό πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών.

Γέφυρα Σερβίων: Ανοίγει αύριο Σάββατο για ΙΧ και ασθενοφόρα

Η Γέφυρα θα δοθεί στην κυκλοφορία αποκλειστικά για οχήματα κάτω των 3,5 τόνων και όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης μετά τη σύσκεψη με τους εμπλεκομένους φορείς, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί προκειμένου να αποφευχθεί η διέλευση φορτηγών και οχημάτων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το απόγευμα της Παρασκευής (2 Ιουνίου) θα τοποθετηθούν τα φανάρια και οι απαραίτητες πινακίδες για την ασφάλεια και την ενημέρωση των οδηγών.

Υπενθυμίζεται ότι τέλη Μαρτίου είχε ολοκληρωθεί «η πρώτη φάση εργασιών αποκατάστασης των ρωγμών και ταυτόχρονα ενίσχυσης με οπλισμό στο προβληματικό σημείο των δύο τενόντων της γέφυρας Σερβίων».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς τον χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών, λέγοντας ότι «εάν δεν προκύψουν προβλήματα και σε άλλα σημεία των τενόντων της γέφυρας, οι εργασίες θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν σε διάστημα δύο μηνών, όπως έχει διατυπωθεί στην αρχική μας εκτίμηση».

Νωρίτερα είχε δηλώσει ότι «η οικονομική ζημιά των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και ομάδων παραγωγών του πρωτογενούς τομέα είναι σημαντική εξαιτίας του κλεισίματος της γέφυρας» και γι' αυτό αποφασίστηκε να υπάρξει μια καταγραφή των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία ώστε «να ζητήσουμε από την κεντρική κυβέρνηση την ενίσχυση έναντι των απωλειών που έχουν υποστεί». Εξήγησε, όμως, ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει αυτή την κατηγορία οικονομικής ενίσχυσης.

Πηγή: cnn.gr