Πανελλήνιες 2023: Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για το phising σε υποψήφιο από τα ΕΠΑΛ

Την απόπειρα απόκτησης πρόσβασης στο σύστημα των πανελληνίων ερευνούν οι αρχές, μετά από τηλεφώνημα σε μαθητή στο Βόλο, όπου αυτόματος τηλεφωνητής τον ενημέρωνε πως αλλάζει εξεταστικό κέντρο.

Πανελλήνιες 2023: Προκαταρκτική της Εισαγγελίας Βόλου για το phising σε υποψήφιο από τα ΕΠΑΛ

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία Βόλου μετά τις καταγγελίες του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδη ότι υποψήφιος πανελληνίων εξετάσεων σε σχολείο του Βόλου, δέχτηκε τηλεφώνημα από τη Ρώμη και αυτόματος τηλεφωνητής τον ενημέρωνε πως αλλάζει εξεταστικό κέντρο.

Το μήνυμα, σύμφωνα με το gegonota.news, εξηγούσε στον υποψήφιο πως θα λάβει μέσω μειλ ένα λινκ και μόλις το ενεργοποιήσει –βάζοντας όλους τους κωδικούς του- θα ενημερωθεί για το εξεταστικό κέντρο στον Βόλο, όπου θα δώσει εξετάσεις.

Η μητέρα του μαθητή που ήταν παρούσα στο τηλεφώνημα, κάλεσε αμέσως την Δευτεροβάθμια και μίλησε με τον διευθυντή κ. Σαβελίδη, ο οποίος την επόμενη μέρα ενημέρωσε επίσημα την Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά δεν κατέθεσε μήνυση ούτε ο ίδιος ούτε η οικογένεια του παιδιού.

Ο Διευθυντής και η οικογένεια, θα κληθούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ως μάρτυρες.

Η προκαταρκτική αφορά παράνομη απόπειρα προμήθειας προς χρήση κωδικών πρόσβασης σε πληροφοριακό σύστημα.

Ο απατεώνας, εάν ο μαθητής έδινε όλα τα στοιχεία που του ζητούσε η πλατφόρμα, θα είχε πρόσβαση στο σύστημα των πανελληνίων και σε όλα τα δεδομένα των υπολογιστών της οικογένειας.

πηγή: gegonota.news