ΠΓΔΜ: Χαιρετίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Καλεί τους ηγέτες της χώρας «να ξεπεράσουν τις μικροπολιτικές διαφορές» και να εκμεταλλευτούν αυτή «την ιστορική ευκαιρία για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον» για τη χώρα τους μέσα από την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

ΠΓΔΜ: Χαιρετίζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ χαιρετίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καλώντας τους ηγέτες της γειτονικής χώρας «να ξεπεράσουν τις μικροπολιτικές διαφορές» και να εκμεταλλευτούν αυτή «την ιστορική ευκαιρία για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον» για τη χώρα τους μέσα από την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ''Δημοκρατία της Μακεδονίας'' (σ.σ.: sic) την 30ή Σεπτεμβρίου, κατά το οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεχόμενοι τη συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρει ανακοίνωση της εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ εκφράζει την «σθεναρή υποστήριξη» των ΗΠΑ «στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας», η οποία, όπως σημειώνει, θα επιτρέψει στην ΠΓΔΜ «να πάρει τη σωστή της θέση στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία».

«Καθώς το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ αρχίζει τώρα τη συζήτηση για συνταγματικές αλλαγές, παροτρύνουμε τους ηγέτες να ξεπεράσουν την κομματική πολιτική και να εκμεταλλευτούν αυτή την ιστορική ευκαιρία για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους ως πλήρες μέλος των δυτικών θεσμών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ